Victòria de prestigi del Rugby Manresa contra el Barça B en l'estrena de la temporada (13-12)

Mélé en una jugada del Manresa RC i el Barça blau
Mélé en una jugada del Manresa RC i el Barça blau | MRC
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:29h
El Rugby Manresa va començar diumenge a la tarda la temporada amb una victòria de prestigi contra el líder de la categoria, el FC Barcelona blau. El partit no va decebre l'expectació generada, i va veure's un partit emocionant i molt disputat per part dels dos conjunts.

A la primera part les fortes defenses dels dos conjunts van imposar-se sobre els atacs. El Manresa RC sortí amb molta empenta, però les indisciplines dins de la zona de 22 metres contrària feia que la possessió local no es transformés en punts. Un jugador visitant cometia un placatge retardat, que comportà la seva exclusió temporal, i la possibilitat per al Manresa d'avançar-se al marcador, però el xut sortí lleugerament desviat. Els locals no pogueren aprofitar la superioritat numèrica temporal, i quan les forces s'igualaren fou el Barça qui va prémer les dents i va passar a jugar en camp contrari, estant a punt d'aconseguir la primera marca del partit, però van cometre un avant a cinc metres de la zona de marca.

A les acaballes de la primera part (min 37), finalment el Manresa s'adelantà al marcador al transformar una nova pena per infracció en un agrupament d'un jugador visitant, situant el 3 a 0 al marcador. El conjunt local hagués pogut ampliar la diferència si el xutador hagués transformat una nova penalitat visitant, però el xut tornà a sortir lleugerament desviat a l'esquerra.

A la represa, el Barça sortí conscienciat a la capgirar el marcador, i després de varies fases d'atac aconseguiren la primera marca (min 44 – 3 a 5). La marca fou molt escurada, el que dificultà la transformació visitant. Els locals reaccionaren ràpidament tornant a portar la iniciativa en el marcador gràcies a una marca del primera línia Isaac Majós, aquest cop sí transformada pel xutador local (min. 49 – 10 a 5).

A partir d'aquest moment el Barça passà a tenir el total domini de la pilota, i el Manresa defensava les envestides visitants cometent molts cops de càstig. El Barça aprofità el xut d'una penalitat per a situar una touche a 5 metres de la zona d'anotació local, i aprofitant la superioritat numèrica per una expulsió temporal, organitzaren un maul que acabà entrant a la zona de marca local. Posteriorment el xutador visitant aconseguí la transformació (min. 66 – 10 a 12).

Eren els pitjors minuts del Manresa, a qui començaven a fallar les forces. Els locals, però, aconseguiren sobreposar-se, i un cop recuperada la igualtat numèrica enllaçaren varies jugades seguides en atac que acabaren en un nou cop de càstig visitant, que fou aprofitat pel Manresa per a tornar a dur la iniciativa en el marcador (min. 74 – 13 a 12).

A partir d'aquest moment el Barça es tornà a llançar en tromba a l'atac, obligant al Manresa a esforçar-se en defensa, i concedint molts cops de càstig que l'equip visitant va optar per jugar a touche en comptes d'intentar xutar-ne algun a pals i capgirar el marcador. Les darreres jugades van fer pujar l'emoció a un partit que fins aleshores ja havia tingut un gran nivell. Amb l'equip visitant assetjant la zona de marca manresana mitjançant agrupaments de davanters després de touches, un jugador visitant va ser amonestat per agredir un jugador local (min. 79).

Els locals allunyaven el perill, però després de servir la touche favorable, el Barça recuperà la pilota, i després de varies fases en atac, arribà fins a 5 metres de la zona de marca local, però un nou adelantat abans de plantar la pilota a zona de marca feu recuperar la possessió al Manresa, moment en que l'àrbitre va donar per finalitzat el partit.

El Manresa RC se situà en segona posició de la classificació, amb un partit menys, empatat a punts amb el Químics ER, i a tant sols dos punts del FC Barcelona.