Althaia i Avinent col·laboren en l'organització de les fires Healthio i In3Dustry

Althaia i Avinent reforcen el lideratge en matèria d'impressió 3D
Althaia i Avinent reforcen el lideratge en matèria d'impressió 3D | Althaia
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:40h
La Fundació Althaia i Avinent col·laboren en l'organització de Healthio i In3Dustry, dues fires de referència del sector de la innovació i la salut que se celebraran del 16 al 18 d'octubre al recinte de Montjuïc de Barcelona. Han programat diferents accions que s'hi portaran a terme i que estan vinculades a l'aposta i el lideratge d'ambdues entitats en la introducció de la impressió 3D i la bioimpressió en el sector sanitari català.

La fundació i l'empresa han organitzat la presentació de 12 casos reals d'aplicació de la tecnologia d'impressió 3D en l'àmbit sanitari. L'exposició d'aquestes experiències, al llarg dels tres dies dels certàmens, anirà a càrrec de professionals de la salut de deu sanitaris catalans: Hospital Trias i Pujol, Hospital Clínic de Barcelona, Parc Taulí, Hospital de Sant Joan de Déu, Consorci Sanitari Integral, Hospital Joan XXIII, Bellvitge, Mútua de Terrassa, Vall d'Hebron i Althaia. 

La posada en comú d'aquests casos suposarà la posada en marxa d'un nou espai entre Healthio i In3Dustry que s'ha batejat amb el nom de 3D for Health Succes Stories i que té per objectiu donar a conèixer als professionals de la salut i serveis els beneficis de l'aplicació d'aquesta tecnologia per als usuaris, els professionals i les organitzacions.

Paral·lelament, es presentarà el projecte de creació d'un model anatòmic en 3D que estan dissenyant professionals d'ambdues institucions per preparar una intervenció quirúrgica de neoplàsia de recte. Aquest model tindrà unes textures molt similars a la del cos humà i amb tots els elements de la part abdominal –teixit, pell cutània, musculatura, bufeta, pelvis, recte amb la neoplàsia–. 

L'ús de models anatòmics ajuden els facultatius a identificar millor el problema i el seu abordatge, fet que es tradueix en una planificació quirúrgica més eficient i precisa, que reverteix en una major seguretat dels pacients i fa les organitzacions més eficients. El disseny d'aquest model anatòmic és fruit del conveni signat aquest estiu entre Althaia i Avinent.

Per últim, en el marc dels certàmens es presentarà el Curs expert en impressió 3D i bioimpressió en salut, el primer a Catalunya d'aquestes característiques i que organitzen Althaia, Avinent i la UManresa.
Arxivat a