Evacuats una vintena de treballadors i quatre habitatges a Castellbell per l'aigua

Un error a les comportes ha fet desbordar el canal del Burés

interior de l'empresa Filtres ACP de Castellbell i el Vilar on els treballadors treuen aigua
interior de l'empresa Filtres ACP de Castellbell i el Vilar on els treballadors treuen aigua | Gemma Aleman
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:51h
Una vintena de treballadors i quatre habitatges han estat evacuats aquest dilluns al matí preventivament al polígon industrial del Burés de Castellbell i el Vilar. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme a l'ACN, Fèlix Enrich, un error en les comportes del canal del Burés ha fet que no es tanquessin i l'augment del nivell d'aigua ha fet pensar que podria rebentar les parets d'una de les naus. "Si això hagués passat s'haurien quedat atrapats", ha reconegut Enrich.

A hores d'ara, el nivell d'aigua ha baixat pel que els empleats han pogut tornar a la feina i els veïns a casa. Una de les naus, però, ha quedat inundada. "No crec que avui acabem de buidar l'aigua i els desperfectes per a nosaltres seran importants", ha lamentat el responsable de l'empresa afectada, Jaume Calsina. Des del consistori afegeixen que és aviat per determinar què és el que ha causat l'avaria.

Segons ha explicat el regidor, a causa de l'avaria "no s'han tancat les comportes" del canal, el que ha fet pujar excessivament el nivell d'aigua. "Ha fet com un tap i és quan ha entrat a la primera de les naus", diu. El consistori ha alertat als Bombers de la situació "que han fet buidar el polígon i els veïns que viuen al bloc del costat, a la planta baixa". Si no s'hagués pres la mesura, afegeix Enrich, podrien "haver-se quedat atrapats".
 

L'aigua ha arribat gairebé als balcons dels pisos afectats. Foto: AjCbiV


Un cop s'ha tancat manualment la comporta i ha baixat el nivell d'aigua, explica el regidor, s'ha permès tant a empleats com a veïns tornar a dins. "Per sort s'ha pogut resoldre tot amb celeritat, ara caldrà quantificar els danys".

La primera de les naus inundades

La primera de les naus, on s'ubica l'empresa Filtres ACP, ha estat la més perjudicada pel desbordament del canal. El seu responsable, Jaume Calsina, considera que els danys seran "considerables". A hores d'ara, els empleats de l'empresa segueixen treien aigua de l'interior on hi ha més d'un pam d'aigua. Calsina posa en dubte que demà puguin funcionar amb normalitat.