Catalunya en Comú – Podem reclama acabar les obres a la Farinera de Sant Vicenç

El diputat David Cid exigeix iniciar de manera immediata la segona fase del projecte per evitar inundacions en aquest barri del municipi bagenc

Catalunya en Comú – Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament
Catalunya en Comú – Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament | Cat-ECP
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:54h
El grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem reclama al Govern de la Generalitat que iniciï de manera immediata els tràmits per realitzar la segona fase de les obres al barri de la Farinera de Sant Vicenç de Castellet amb l'objectiu d'evitar nous episodis d'inundacions. 

En més d'una ocasió en els darrers vint anys, la riera de Castellet, afluent del riu Llobregat, ha causat greus inundacions al barri de la Farinera de Sant Vicenç de Castellet, que fins i tot l'any 2000 van causar una víctima mortal. 

Per evitar les greus afectacions de la crescuda de la riera al barri, des de l'any 2007 són diverses les actuacions que s'han realitzat per tal d'evitar les inundacions. Concretament es va modificar el traçat de la riera, i dos dels ponts per impedir que fessin de barrera acumulant vegetació i provoquessin el desbordament d'aigua. 

Més de 10 anys després queda encara pendent la realització d'una segona fase del projecte que passa per enderrocar naus industrials en desús que es troben en zona inundable i que permetrien augmentar l'espai per al curs de l'aigua en cas de crescuda. 

En aquest sentit i després d'una reunió entre el diputat de Cat-ECP, David Cid, i el regidor del partit a Sant Vicenç, Joan Baptista Costa, amb una desena de membresa de l'Associació de Veïns del barri, el grup parlamentari ha registrat una proposta de resolució per reclamar la finalització de les obres. 

La proposta que haurà de ser debatuda al llarg de les properes setmanes a la Comissió de Territori del Parlament pretén segons Cid, "impedir que el projecte quedi aplaçat indefinidament". Concretament la resolució reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua la realització d'un estudi hidràulic i refer el projecte per tal de donar una solució definitiva a la problemàtica. 

Així mateix els comuns reclamen que mentre no es finalitzin les obres del projecte es realitzin actuacions puntuals, especialment de neteja de la riera de roques i vegetació.