Ona Sociats fa el doblet a la Spartan Race celebrada a les Comes

Ona Sociats arribant a la meta dissabte
Ona Sociats arribant a la meta dissabte | Les Comes
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:00h
Aquest cap de setmana les Comes ha acollit per cinquè any consecutiu la que és considerada la cursa d'obstacles més dura del món, la Spartan Race, i ho ha fet amb rècord d'assistència, que l'ha convertit en la cursa espartana amb més participació de la península Ibèrica. Més de 8.400 han estat els corredors vinguts d'arreu del món, que han volgut afrontar el repte de les Comes, on l'organització ha preparat tres curses especialment exigents.

Dissabte es va disputar la cursa més llarga i desafiant del cap de setmana, la Beast amb més de 20km de cursa de muntanya i 35 obstacles, un repte només apte pels corredors més ben preparats i que aquest any ha tingut una participació rècord amb 2.600 participants, el límit marcat per l'organització.

El vencedor d'aquesta cursa va ser per 3r any consecutiu el corredor català de Bigues i Riells, Albert Soley, el qual la seva gran forma física i mental li va permetre treure 5 minuts al segon participant en creuar la línia de meta, el noruec Sebastian Conrad. El tercer lloc va ser pel Valencià Alejandro Samper, un participant que sempre es troba entre les primeres posicions de les proves espartanes.

En dones, l'atleta catalana Ona Sociats va aconseguir la primera posició, seguida de Natalia Gurchenkova i de la portuguesa Ana Filipa Castela.

En la carrera Beast hi van participar alguns esportistes coneguts, com la migfondista Isabel Macias, el corredor d'Ultra Trail, Gerard Morales, la nedadora de l'equip de sincronitzada, Sara Gijón i el pilot d'automobilisme Dani Clos. Tots ells han volgut sortir de la seva zona de confort per enfrontar-se a un repte majúscul, penjar-se al coll una medalla de Finisher de la cursa més complicada del circuit mundial de l'Spartan Race. 

Diumenge ha estat el torn de la segona cursa en nivell de dificultat, la carrera Super, amb més de 10km de recorregut i més de 20 obstacles. En aquesta prova s'ha imposat el francès Jean Thibault amb un temps de 1:24:19. La segona i tercera posició trobem Samuel Castela i Sebastian Conrad amb uns temps de 1:25:28 i 1:30:16 respectivament. El noruec Conrad després d'haver aconseguit la segona posició el dissabte a la carrera Beast ha mantingut el primer lloc de la cursa Super fins als últims kilòmetres del recorregut, on un error en un obstacle li ha impedit vèncer aquesta cursa tan disputada.

Albert Soley, vencedor de la carrera Beast, no ha disputat finalment aquesta cursa per poder preparar la pròxima competició mundial de carreres d'obstacles.

En fèmines, l'atleta de Cervera Ona Sociats, ha vençut de nou diumenge, aconseguint un espectacular doblet que la destaca entra els pocs espartans que ho han aconseguit. La portuguesa Ana Filipa Castela que va ser tercera a la categoria Beast ha acabat segona i la alemanya Annette Zeidler ha quedat en la tercera plaça.

Al llarg del cap de setmana també s'han anat realitzant tandes de sortida de la prova més accessible però no menys exigent del circuit espartà, l'Sprint. Amb més de 5km i més de 15 obstacles, aquesta cursa permet als participants més explosius demostrar les seves habilitats i velocitat per afrontar el recorregut en el menor temps possible. En aquesta edició la categoria Sprint no puntuava pel campionat d'Europa i per tant no ha tingut tanda d'Elit.

El component solidari de l'última jornada ha estat la Tanda dels Herois on s'ha donat suport i vistositat a la causa dels refugiats i on hem pogut veure a córrer el gran espartà, Albert Soley, guanyador de les 3 últimes Spartan Race i un dels millors corredors de curses d'obstacles del món. 

L'Spartan Junior ha donat l'oportunitat als més joves de sentir-se autèntics espartans amb diverses carreres d'obstacles adaptades a diferents franges d'edat. Més, Centenars de nens i nenes des dels 4 fins als 15 anys han pogut gaudir de l'esperit esportiu d'aquesta cursa que cada any guanya més adeptes entre les famílies espartanes.

Després d'un cap de setmana on més de 8.400 espartans vinguts d'arreu del món ho han donat tot per superar els obstacles de Les Comes (Súria), la Spartan Race Barcelona tanca avui les seves portes superant tots els rècords d'assistència. La pluja de diumenge a la tarda no ha pogut enfosquir l'èxit d'aquest esdeveniment que ha reunit més de 16.000 persones que no s'han volgut perdre aquesta gran festa de l'esport que pretén fomentar la cultura de l'esforç i la vida sana entre joves i grans. 
Arxivat a