Manresa i Monistrol escalfen motors pel Dia Mundial de la Diabetis amb tres xerrades informatives

Organitzades per l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central, tindran lloc els dies 16, 23 i 24 d'octubre

Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:38h
El proper dimecres, 14 de novembre, se celebrarà el Dia Mundial de la Diabetis. En aquest sentit, des de l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCc), ja ha començat a programar diversos actes per a donar a conèixer i aprofundir sobre aquesta malaltia que afecta a una de cada onze persones, segons exposa l'Informe mundial sobre la diabetis publicat per l'OMS l'any 2016.
 
La primera proposta de l'AdCc tindrà lloc aquest dimarts, 16 d'octubre, al local Nostra Llar de l'Associació de Veïns de Valldaura (carrer Dos de Maig, 26-28). Es tractarà d'una xerrada que porta per títol Què saps sobre la diabetis? i que anirà a càrrec de la metgessa de família Montserrat Velasco. Començarà a les sis de la tarda.
 
La següent xerrada es durà a terme a la FUB el proper dimarts, 23 d'octubre, a les sis de la tarda. En aquesta ocasió s'exposaran els beneficis de l'activitat física en la prevenció de la diabetis. Ho farà la coordinadora del Servei de Fisioteràpia de la Clínica Universitària (CU+), Olga Borao Soler.
 
Finalment, la darrera proposta -que es durà a terme el dimecres 24 d'octubre- abordarà la salut bucodental en el pacient diabètic. Aquesta xerrada tindrà lloc al local La Llar de Monistrol de Montserrat, començarà a les sis de la tarda i anirà a càrrec de Marta Buldú Freixa, odontòloga de l'ABS Montserrat.