Inundació en un pis al Barri Antic i a l'Hotel 1948, principals actuacions dels Bombers a Manresa

L'arribada del Leslie al Bages porta 103mm de precipitació acumulada a Sant Salvador de Guardiola

Bombers i Policia Local de Manresa durant l'actuació al carrer Santa Llúcia
Bombers i Policia Local de Manresa durant l'actuació al carrer Santa Llúcia | Pere Fontanals
14 d'octubre del 2018
Actualitzat el 15 d'octubre a les 18:52h
La inundació dels baixos de l'Hotel 1948, a la carretera de Santpedor, i d'un tercer pis al carrer Santa Llúcia de Manresa, són les principals actuacions dels Bombers a Manresa fins a les 23.45h a causa de les fortes precipitacions que ha portat al Bages l'antic huracà Leslie, convertit en un fort aiguat a la seva arribada a Catalunya.

A l'Hotel 1948 els Bombers han hagut de treure l'aigua dels baixos de l'establiment on el mobiliari i els acabats d'obra i fusteria han quedat força malmesos. Al carrer Santa Llúcia, 39, la pluja s'ha filtrat per la teulada fins al quart pis, on no hi havia ningú, i ha continuat fins al tercer, des d'on els veïns han avisat a emergències.

Una unitat dels Bombers s'hi ha desplaçat, però al no poder accedir al quart pis, ha requerit el camió amb escala per accedir-hi des de la finestra. Un vehicle de la Policia Local de Manresa ha tallat el trànsit de la via mentre ha durat la intervenció dels Bombers.

Durant tot l'episodi de pluges, Sant Salvador de Guardiola ha registrat 103mm de precipitació acumulada. Amb dades de les 23.45h de diumenge, els altres observatoris del Bages han quedat més lluny d'aquestes dades: Manresa amb 36,4mm, Balsareny amb 57,2mm, Moià amb 52,6mm, Monistrol de Montserrat amb 43,2mm, Castellnou de Bages amb 47mm, Artés amb 37,5mm, el Pont de Vilomara amb 37,6mm, o Cardona, també amb 37,6mm.

Derivat de les trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès un total de 36 avisos a la Catalunya Central durant la matinada (entre mitjanit i les 08.00h).

Per una altra part, els Bombers també han hagut d'intervenir en l'incendi d'un remolc al polígon industrial de Bufalvent.

L'Hotel 1948, obert al matí

Després de treballar gran part de la nit, aquest dilluns al matí l'Hotel 1948 ha pogut obrir les portes i tots els seus serveis estan funcionant amb normalitat, segons han informat fonts de la direcció de l'establiment.