La Spartan Race omple les Comes de gent disposada a arribar al seu límit

Amb 8.000 atletes, la prova de resistència ha assolit el seu rècord de participació

Els participants an posat a prova la seva resistència
Els participants an posat a prova la seva resistència | Les Comes
Redacció
14 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:14h
La finca de les Comes de Súria, acull per cinquè any consecutiu la que està considerada una de les curses d'obstacles més dures del món, la Spartan Race. Amb 518 hectàrees de terreny i una orografia desafiant, les Comes posa a prova els més de 8.000 espartans (rècord de participació) que s'han citat aquest cap de setmana a la Catalunya Central per aconseguir finalitzar una de les tres curses del circuit espartà.
 
La primera cursa disputada el matí de dissabte ha estat al mateix temps la més dura. La Spartan Beast, amb més de 20 quilòmetres i més de 35 obstacles ha reunit 2.600 participants (el límit marcat per l'organització), tot un rècord que demostra l'alt nivell i preparació dels participants de l'edició d'enguany. A partir del migdia s'han iniciat les tandes de sortida de la categoria Sprint (més de 5 quilòmetres i més de 15 obstacles), la prova més accessible del cap de setmana, la qual continua aquest demà diumenge amb més tandes de participants amb ganes d'assolir la fita espartana..

El vencedor per 3er any consecutiu en la categoria Beast ha estat l'atleta de Bigues i Riells, Albert Soley (2h25'43"), seguit del noruec Sebastian Conrad (2h30'43") i del valencià Alejandro Samper (2h35'27"). Soley, que va quedar en segona posició al campionat d'Europa i 14è al Campionat del Món espartà, segueix fent història després de revalidar el títol en la categoria Beast a les Comes. 

En dones, la vencedora ha estat la catalana Ona Sociats amb un temps de 03h31'25". En segona posició ha quedat la Natalia Gurchenkova d'Alacant amb un tems de 3h42'32" i el tercer lloc ha estat per la portuguesa Ana Filipa Castela, amb un temps de 3h43'38".

Un dels components solidaris del dia ha estat el #ProyectoDaniel a través del qual s'estan recaptant diners amb un llançament de javelina solidari que donà suport a les persones que pateixen malalties rares. Per altre costat, diumenge tindrà lloc al costat de la Creu Roja la ja clàssica 'Tanda dels herois' la qual donarà suport a la causa dels refugiats.

Per tal de promoure l'esport entre els més joves al llarg de les dues jornades també es realitzen curses per als més petits. Amb tres tandes dissabte i tres diumenge, la Spartan Kids està oberta a nens de 4 a 15 anys i inclou tres recorreguts de diferents distàncies i dificultat adaptades a cada franja d'edat. 
Arxivat a