L'exalcalde de Castellnou fa campanya atribuint l'elevat sou que va cobrar el 2017 al nou batlle

Francesc Martínez aprofita un llistat dels salaris de l'any passat dels alcaldes per enganyar el poble fent passar les xifres com si fossin de Domènec Òrrit, que cobra 10.000 euros menys del que cobrava ell

Francesc Martínez en la seva última intervenció com alcalde de Castellnou, el mes de març passat
Francesc Martínez en la seva última intervenció com alcalde de Castellnou, el mes de març passat | Pere Fontanals
13 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:22h
Les excentricitats de Francesc Martínez, l'exalcalde del PSC de Castellnou de Bages, no s'han aturat després de la seva renúncia al càrrec. Quan semblava que la seva dimissió el març d'enguany, provocada per la decisió del ple municipal de abaixar-li el sou, permetria al poble tornar a la normalitat, aquesta setmana ha decidit sortir de l'ostracisme i iniciar una campanya contra el nou batlle, Domènec Òrrit, aprofitant les dades publicades als mitjans amb els sous dels alcaldes de 2017 de tot l'Estat.

Amb les dades dels sous que van cobrar els alcaldes l'any 2017, o sigui, quan ell era alcalde, Francesc Martínez s'ha dedicat a empaperar el poble atribuint-li el seu sou al nou batlle, que ho és des de l'abril d'aquest 2018.

L'alcalde de Castellnou Francesc Martínez, va cobrar 27.579 euros bruts durant l'any 2017, o sigui, 10.000 euros més que l'atribució que, per aquest concepte, financia la Generalitat. Això, tenint en compte que el ple, en el mes d'agost, va aprovar reduir-li el sou, que era de gairebé 30.000 euros, en contra de la seva voluntat.

Durant tot l'any passat i l'inici d'aquest 2018, Martínez no es va cansar d'assegurar que el seu sou el pagava íntegrament la Generalitat, però les dades demostren que li va costar a les arques municipals un mínim de 10.000 euros anuals -12.000 el 2016-. De fet, el setembre de 2015, poc després de ser reelegit alcalde, es va apujar el sou un 17% fins a més de 29.000 euros anuals.

Ara, ocultant l'any real de les dades publicades, Francesc Martínez, a títol particular, s'ha dedicat a empaperar el poble atribuint aquest salari al nou batlle, el republicà Domènec Òrrit. Precisament, Martínez va intentar aprofitar l'absència d'un regidor el mes de novembre de 2017 per tornar a aprovar un augment de les seves remuneracions, però no se'n va sortir.

Des que va assumir l'alcaldia, Domènec Òrrit cobra 17.000 euros bruts l'any, la subvenció que dona la Generalitat a aquells municipis petits que tenen un batlle a dedicació completa. Aquesta xifra bruta, dividida per 14 pagues i traient la cotització a la Seguretat Social i la retencio de l'IRPF donaria un salari mensual que no arriba als 1.000 euros, tot i que en aquest cas, Òrrit ho cobra en 12 pagues.

En un últim mandat ple d'irregularitats, les darreres accions de Francesc Martínez al capdavant de l'Ajuntament parlen per elles mateixes: es va quedar per ús personal una bicicleta elèctrica que la Diputació havia donat al municipi, va fer obres a casa seva sense demanar la llicència municipal i, el cap de setmana abans de la seva renúncia, es va emportar més de cent arxivadors amb documentació de l'Ajuntament.