Montserrat

FGC invertirà 2,2 milions d'euros en el funicular de la Santa Cova de Montserrat

La companyia anuncia millores al cremallera de Montserrat i al funicular de Sant Joan

per Redacció , 11 d'octubre de 2018 a les 20:20 |
FGC ha anunciat inversions el els funiculars i en el cremallera de Montserrat | MVisita
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint amb la celebració del centenari de funicular de Sant Joan a la muntanya de Montserrat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat la represa del servei del Funicular de la Santa Cova, prevista per a principis de l'any 2020. FGC invertirà 2,2 milions d'euros per a fer-ho possible. La companyia també ha anunciat millores en el Cremallera, que sumarà dues noves unitat de tren. Aquest fet permetrà incrementar la freqüència de pas i en un 33% la quantitat d'usuaris que pot transportar en una hora.

Ferrocarrils ha aprofitat l'acte de celebració dels 100 anys del funicular de Sant Joan per explicar les obres executades i en curs a les infraestructures que té a la muntanya de Montserrat. Entre elles destaca la represa del servei del Funicular de la Santa Cova, prevista per a principis de l'any 2020. FGC invertirà 2,2 milions d'euros per dur a terme la renovació dels bastidors, de la plataforma i superestructura de la via, i es duran a terme actuacions de millora a les caixes per alleugerir el pes.


Pel que fa al cremallera, properament s'incorporaran dues unitats de tren cremallera provinents de la Vall de Núria. La recent ampliació del parc mòbil de l'estació de muntanya d'FGC permetrà traslladar dos dels automotors Stadler GTW a Montserrat i així millorar el servei i l'oferta de transport del Cremallera de Montserrat: s'augmentarà la freqüència de pas i s'incrementarà en un 33% la quantitat d'usuaris transportats en una hora, de 1.050 a 1.400 persones. D'altra banda, FGC instal·larà una nova via a l'estació de Monistrol Vila del cremallera, una nova via que facilitarà la gestió del moviment del parc mòbil i l'execució de treballs de manteniment de la via i dels trens.

El Funicular de Sant Joan incrementa les places


Coincidint amb l'aniversari, s'han renovat tant els cotxes com la sala de màquines del Funicular de Sant Joan, La renovació dels cotxes del funicular ha permès augmentar la capacitat de transport en un 29%, passant de 48 a 68 places i s'ha aconseguit millorar el confort en el trajecte per als usuaris. A la sala de màquines, Ferrocarrils ha renovat el control i la maquinària del sistema d'accionament, amb la qual cosa s'han millorat els estàndards de qualitat de la infraestructura i la fiabilitat del servei del funicular.

Una mostra

L'acte de celebració ha comptat amb la presència del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font; i del Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Ha començat a l'estació de Sant Joan Inferior del Funicular de Sant Joan, on s'ha inaugurat l'exposició 'Funicular de Sant Joan 100 anys d'història', una mostra que explica l'evolució de la infraestructura i el seu lligam amb la muntanya de Montserrat mitjançant un seguit d'imatges històriques i actuals provinents de l'Arxiu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de l'historiador Joan Carles Salmerón.

El Funicular de Sant Joan es va inaugurar l'any 1918 amb l'objectiu de comunicar la part exterior del monestir de Montserrat amb l'ermita de Sant Joan, ubicada a la part alta del massís, on també hi ha el mirador. L'any 2017 prop de 340.000 viatgers en van fer ús.

 

Participació