L'Orquestra de Cambra de Mallorca actuarà per primera vegada al Kursaal diumenge

Creada l'any 2017, l'orquestra està dirigida per Bernat Quetglas i comptarà amb el pianista solista Andreu Riera

Orquestra de Cambra de Mallorca
Orquestra de Cambra de Mallorca | Promocional
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:35h
L'Orquestra de Cambra de Mallorca, creada l'any 2017, actuarà per primera vegada al teatre Kursaal de Manresa aquest diumenge, 14 d'octubre a les 18h, amb el Concert per a piano núm. 5 Emperador de Beethoven i el Concert romanesc de Ligeti.

L'Orquestra de Cambra de Mallorca  neix com l'evolució d'un projecte de llarga cocció, com la consolidació d'anys d'un grup de músics que, sota diversos noms ha portat a terme una forta activitat musical arreu de l'illa apropant el món de la música a diversos indrets i localitats. Hi conviuen professionals de la música de Mallorca amb estudiants d'estudis superiors de música o que han acabat recentment els seus estudis.

A Manresa podrem escoltar la formació sota la direcció de Bernat Quetglas -ànima de l'orquestra- i amb el pianista solista Andreu Riera. 

Encara queden entrades per veure el concert de l'Orqustra de Cambra de Mallorca, que es poden comprar a les taquilles del Kursaal, i per internet. El preu de les entrades és de 15 euros (12 amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65 i 6€ per alumnes d'Escoles de Música).

Bernat Quetglas, direcció

Comença a estudiar violí als 4 anys amb el mestre Bernat Pomar. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional de de Mallorca en l'especialitat de viola fins que a l'any 2011 comença els estudis superiors de composició i direcció d'orquestra al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid on acaba ambdues especialitats amb màximes qualificacions el curs 2014-2015. A dia d'avui estudia a la Universidad Alfonso X de Madrid el Màster en Direcció d'Orquestra. Ha estudiat amb compositors com ara Jörg Widmann, Enrique Rueda, Teresa Catalán, Alfonso Romero, David León o Zulema de la Cruz. D'altra banda, s'ha format en la direcció amb els mestres Nicolás Pasquet, Lothar Zagrosek, Johannes Wildner, Gianluigi Gelmetti, Antoni Ros-Marbà, Miguel Romea o Andrés Salado. Aquesta temporada ha assistit també al mestre Plácido Domingo en una producció del Rèquiem de Verdi i al mestre Andrés Salado amb la producció de Norma del Teatre Principal de Palma.

A dia d'avui és director titular de l'Orquestra de Cambra de Mallorca i de la Jove Orquestra Rotària de Mallorca. Fins al 2016 ho va ser de Suite Ensemble, una de les primeres formacions enfocades al repertori contemporani a les Balears. En diferents contextos, ha dirigit formacions com l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'Orquesta d'Extremadura, la Tonkünstler Orchester, la Berlin Sinfonietta, Bulgarian Classic Orchestra, Pazardjik Symphony Orchestra, l'Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears, l'Orquestra Simfònica de la Universidad Alfonso X, l'Orquestra de Cambra de Granollers, la Camerata Palashko i la Banda Municipal de Palma.

Andreu Riera, piano

És un dels pianistes espanyols més significatius de la seva generació. Començà els seus estudis musicals a l'Escolania de Lluc, cantant com a blauet. Completa la seva formació a Palma, Madrid, Viena i Londres. Destaca la seva versatilitat de poder combinar recitals de piano sol, solista amb orquestra i pianista concertant d'orquestra, concerts de música de cambra, recitals amb cantants, pianista de corals, recitals de piano i poesia, i espectacles de música amb teatre i/o dansa. Ha resultat guanyador d'importants premis com el Infanta Cristina (Madrid), l'Internacional Jacinto Guerrero (Madrid), l'Internacional Frederic Mompou (Barcelona) o Premi Bärenreiter de l'Internacional Mozart (Salzburg),etc.

Ha actuat a importants sales de concert com el Palau de la Música de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Palacio de Festivales de Santander,St.James Picadilly i South Bank de Londres, Bridgewater Hall de Manchester, Bath Festival Hall, Instituts Cervantes de Londres, Viena i París, Teatro Sistina de Roma, teatro Manzoni Milano, el Lincoln Centre de Nova York, Teatro Nacional de San José de Costa Rica, John Hopkins University Symphony Hall de Baltimore, etc.