El Centre Excursionista recorda el 20è aniversari del sender de Súria

La presidenta del Centre Excursionista, Francisca Quílez, mostra la placa de reconeixement de la FEEC
La presidenta del Centre Excursionista, Francisca Quílez, mostra la placa de reconeixement de la FEEC | AjSú
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:09h
El saló de sessions de l'Ajuntament de Súria va acollir l'acte commemoratiu del 20è aniversari de la delimitació del sender de Súria, organitzat pel Centre Excursionista amb motiu del seu cinquantenari. En el transcurs de l'acte, l'alcalde Josep Maria Canudas va lliurar a l'entitat una placa de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya en reconeixement a la seva tasca de difusió de l'excursionisme català.

El sender de Súria, identificat com a PR-C 134, és un recorregut de 29,9 quilòmetres al voltant del terme municipal, amb les variants de Coaner (PR-C134-1) i dels llacs d'Argençola (PR-C 134-2).

L'acte va ser protagonitzat pels suriencs Albert Castellano, Jordi Fonts i Joan León com a impulsors de la delimitació del sender, que van recordar l'origen i el desenvolupament de la iniciativa en una taula rodona moderada per Josep Maria Homs, membre de la junta del Centre Excursionista.

Durant l'acte també es va recordar amb emotivitat la història de l'entitat i el seu paper clau en la difusió de l'entorn natural i de la cultura catalana a Súria.
En nom de l'Ajuntament, l'alcalde Josep Maria Canudas va elogiar la trajectòria de l'entitat i va agrair el treball de totes les persones que han fet possible la seva continuïtat al llarg d'aquest mig segle.

La placa de reconeixement de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya va ser recollida al final de l'acte per la presidenta del Centre Excursionista de Súria, Francisca Quílez.

La delimitació del sender de Súria va ser descrita en una publicació editada l'any 1998 pel Centre Excursionista. El treball havia guanyat el Premi de Recerca Centre Excursionista de Súria 1998 dins dels premis Mig Cardener, que anualment convocava aquesta entitat, la revista mensual El Salí i els ajuntaments de Súria i de Callús.

La publicació va rebre el suport tècnic de Senders de Catalunya, el patrocini de l'Ajuntament de Súria, la Diputació de Barcelona i Caixa Manresa, i la col·laboració dels ajuntaments de Callús, Castellnou de Bages i Sant Mateu de Bages, i l'associació cultural El Salí.  
Arxivat a