Santpedor impulsa vuit auditories per a habitatges en situació de pobresa energètica

Per enfortir les respostes preventives i educatives del món local davant el creixement d'aquestes situacions

Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:03h
Santpedor disposarà de fins a vuit auditories energètiques d’habitatges en situació de pobresa energètica. L’Ajuntament es va acollir a un programa que impulsa la Diputació de Barcelona per enfortir les respostes preventives i educatives del món local davant el creixement de les situacions de pobresa energètica entre la població de la demarcació de Barcelona.

Es tracta d'un programa impulsat i gestionat de forma transversal des del Servei d'Acció Social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona. La finalitat és millorar l'eficiència energètica dels habitatges en situació de pobresa energètica, reduir les despeses de subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas o altres combustibles) i millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries.

Així, un cop els serveis socials municipals han recollit usuaris que necessitarien d’una auditoria, demanen ajut a la Diputació per poder-les empènyer. Cadascuna de les 8 persones o famílies que han obtingut ara aquesta auditoria, rebran la visita d’un professional. Primer se’ls instal·la aparells de monitoratge del consum. També  s’instal·len elements de baix cost per a la millora de l'eficiència energètica (bombetes de baix consum, virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, sota-portes…).

Amb l’anàlisi de com funciona aquella persona o família se’ls ofereixen consells individualitzats per millorar l’eficiència energètica i se’ls fa un assessorament sobre l’ajustament de contractes de subministraments perquè s’ajustin  a les necessitats reals de la llar i realització, quan s'escaigui, -en nom i amb autorització, o bé acompanyant a la persona titular- dels tràmits per modificar la potència contractada, sol·licitar el bo social, o altres gestions amb l'objectiu de reduir les despeses de subministraments.

També es fa un estudi de possibles intervencions de major cost que puguin millorar l'eficiència energètica de les llars participants, per tal de ser tingudes en compte en la segona fase del programa.
Arxivat a