Jordi Pesarrodona declara als jutjats per un delicte de desobediència greu

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada espera que s'arxivi la causa i denuncia que és una venjança per la foto del nas de pallasso al Departament de Governació

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso
El regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso | Estefania Escolà
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:02h
El pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha declarat durant mitja hora en el jutjat d'instrucció número 2 de Manresa per desobediència durant l'1-O, l'últim delicte de què se l'acusa. Pesarrodona ha respost únicament a la jutgessa i al seu advocat, ja que el fiscal no ha formulat cap pregunta. Precisament això fa pensar al seu advocat, David Casellas, que aquest cas acabarà arxivat com la resta. Profundament afectat i vestit amb una samarreta d'un nas empresonat, Pesarrodona ha reiterat que aquest cas és una venjança per la foto que es va fer, el 20 de setembre de l'any passat, amb un nas de pallasso davant del departament de Governació i al costat d'una parella de guàrdies civils.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha declarat aquest matí davant la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa, qui el va denunciar per un delicte de desobediència pel seu paper durant l'1-O a l'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Aquest és un cas únic a Catalunya ja que aquí va ser la mateixa jutgessa qui va actuar d'ofici, després que Pesarrodona, juntament amb els alcaldes de Callús i Fonollosa, presentessin una denúncia per lesions als Jutjats. 

Aquesta és la segona vegada que citen Pesarrodona a Manresa per desobediència. El primer cop, al mes de febrer, va decidir acollir-se al seu dret a no declarar i va presentar recurs a l'Audiència de Barcelona perquè considerava que s'havien vulnerat els seus drets, ja que en la citació no se li havia informat del delicte del qual se l'acusava. En la mateixa situació es troba l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, que haurà de declarar d'aquí dues setmanes. 

La declaració d'aquest matí és la darrera que Pesarrodona tenia pendent, després que l'Audiència Provincial de Barcelona hagi arxivat definitivament les causes de resistència i odi per l'informe de la Guàrdia Civil. Aquesta és la quarta vegada que Pesarrodona ha de declarar als Jutjats de Manresa per l'1-O, però la primera en què ha pogut defensar-se.

Pesarrodona ha explicat que, durant l'interrogatori, la jutgessa ha estat molt dura i agre, i que ell s'ha mantingut ferm en el fet que no va rebre cap comunicat oficial conforme l'1-O era il·legal. El fet que la fiscal no hagi formulat cap pregunta a Pesarrodona fa pensar a la defensa que la causa quedarà arxivada.