L'Ajuntament de Manresa elabora el Pla Intern d'Igualtat de Gènere 2018-2021

Dona compliment al compromís del Pla de govern, el Pacte de Ciutat i el propi Pla d'Igualtat de Ciutat, aprovat l'any passat, i pretén estendre la igualtat com a valor transversal del consistori

| 10/10/2018 a les 14:29h
Especial: Més Manresa
Arxivat a: Societat, Igualtat, pla intern igualtat, dona
El govern municipal portarà a aprovació al Ple Municipal del 18 d'octubre el 2n Pla Intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Manresa, una actualització profunda del primer pla, del 2015, que s'insereix de manera coherent dins el conjunt de les estratègies instituc ionals que tenen entre les seves principals finalitats estendre la igualtat de gènere com a valor transversal a totes les polítiques locals, tant a nivell de ciutadania com a nivell intern.

Per a l'elaboració del Pla, que ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha dut a terme per primera vegada una diagnosi exhaustiva de les característiques de la organització en relació al principi d'igualtat entre dones i homes, a partir de la qual s'ha pogut dissenyar línies d'actuacions, que es concreten en 44 accions planificades, amb calendari d'execució i indicadors, per fer-ne el seguiment i facilitar-ne el compliment.


Igualment, el pla incorpora la mirada LGTBI, amb accions per garantir els drets de les persones d'aquest col·lectiu, en el marc també del Pla LGTBI de Manresa i comarca aprovat recentment.

El Pla Intern d'Igualtat de l'Ajuntament Manresa contempla un seguit d'accions distribuïdes per sis àmbits d'actuació que interactuen i s'interrelacionen, per configurar una organització municipal igualitària des de la perspectiva de gènere.

Aquest conjunt d'accions plantegen una estratègia transversal, tenint en compte que les diferents àrees funcionals de la Corporació Municipal són part implicada i part beneficiària de l'aplicació del conjunt d'actuacions que se'n derivin.

Les àrees més afectades són recursos humans i prevenció de riscos laborals. Tanmateix, aquest principi s'ha d'estendre a d'altres àrees i serveis municipals que poden contribuir de manera positiva a estendre el compromís municipal envers la igualtat de dones i homes cap a la ciutadania i territori on presta els seus serveis.

Els sis eixos estratègics en què s'organitza el pla són: cultura política i igualtat de gènere; igualtat en l'accés a l'ocupació; igualtat en les polítiques de formació i desenvolupament professional; mesures favorables a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar; condicions de treball i política salarial; i condicions de treball, salut laboral i prevenció de riscos laborals.

Amb l'elaboració del Pla s'assoleixen diversos objectius. Per una banda, es dona compliment als compromisos presos dins del Pla de govern, el Pacte de Ciutat i el propi Pla d'Igualtat de ciutat. A nivell més global, el document és una manera de continuar impulsant Manresa lliure, respectuosa, diversa i compromesa amb la igualtat, promovent des de la cultura interna de l'Ajuntament unes relacions laborals basades en les relacions entre iguals.

Es tracta d'un pla viu, en el qual es faran les revisions pertinents. Al Pla hi ha participat especialment les regidories de Dona i Igualtat i Recursos Humans de l'Ajuntament de Manresa.

COMENTARIS

Vinga! construïm un món més desigual!
Anònim, 11/10/2018 a les 11:30
+0
-1
Pla d'igualtat de gènere que és principalment considerar que les dones son unes inútils, que només els homes saben el què escollir, i per tant a les dones se les ha de conduir i subvencionar.

El pla d'igualtat de gènere és posar quotes al 50% de dones a treballar al fons de les mines de Sallent, Súria, Cardona i Balsareny... Ah no! només demanen el 50% dels directius!

El pla d'igualtat de gènere és el 50% de dones a la construcció fent carreteres de sol a sol i glaçar-se a l'hivern. Ah, no! només demanen la regidoria d'obres publiques i la direcció de les empreses de construcció!

El pla d'igualtat de gènere contempla que tot i que no hi ha cap normativa ni fet que faci més difícil a una dona que a un home el fet de crear una empresa, a les dones les han de subvencionar, perquè precisament hi hagi DESigualtat de gènere.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 21
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil
L'agressor, a la dreta, en el moment que llança el braç contra el mòbil | Arxiu particular
«El Mag d'Oz», de MTM
«El Mag d'Oz», de MTM | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el diumenge 3 de març