Cal Gras de Cardona, guardonat per la Generalitat pels seus 140 anys de comerç

Responsables de la Cal Gras a la Generalitat
Responsables de la Cal Gras a la Generalitat | AjCdn
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:27h
L'establiment cardoní Cal Gras ha rebut el Premi de la Generalitat de Catalunya als Establiments Centenaris en reconeixement als seus 140 anys de comerç al poble. El lliurament dels guardons es va fer aquest dimarts al vespre en el transcurs d'una cerimònia que va tenir lloc al Palau de la Generalitat. 

Arturo Gras, titular del negoci, va recollir la distinció de mans del president de la Generalitat, Quim Torra. A la vetllada també hi van ser presents la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i la directora general de Comerç, Montserrat Vilalta. La família Gras va estar acompanyada de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, del regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Josep Tristany, i de la tècnica de Comerç de l'Ajuntament de Cardona i de l'Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona, Rosa Maria Lanaspa.

Una trajectòria iniciada el 1878

Cal Gras inicia l'activitat el 1878, centrada principalment a la venda de teixits i confecció. En els darrers anys, el negoci s'ha reorientat cap a la venda d'articles de la llar i de moda per a dona i home (tant de carrer com íntima). El 2014 es va reformar completament la botiga, donant-li l'aspecte actual. L'establiment està ubicat al número 16 del carrer Major de Cardona, en ple Centre Històric.
Arxivat a