El Documental del Mes proposa per aquest dijous la projecció d'«Eugenio»

L'humorista Eugenio, en acció en una imatge del documental «Eugenio»
L'humorista Eugenio, en acció en una imatge del documental «Eugenio» | Documental
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:24h
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 11 d'octubre, a les 8 del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, Eugenio de Jordi Rovira i Xavier Baig, el documental que retrata la vida del mític humorista català, que omplia escenaris amb el seu particular sentit de l'humor. Un èxit professional, però, que amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat. La pel·lícula, que va ser el documental més vist durant la 21a edició del Festival DocsBarcelona esgotant les entrades a la majoria de sessions i que es va convertir, en tan sols un mes que va estar disponible, en el documental més vist a Filmin dels últims anys, arriba a sales i cinemes d'arreu d'Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes.

Eugenio és el retrat de la cara més desconeguda del gran humorista. La seva vida va ser un tsunami de sensacions, responsabilitats i emocions que no va saber gestionar. Malgrat això, però, pujava a l'escenari i complia com a còmic. Ha deixat una petjada inesborrable a diverses generacions que encara avui continuen rient dels seus acudits, tot i saber-ne el final. I és que tots sabem de qui parlem quan una frase comença amb "El saben aquel que diu...?".


Col·loqui amb un dels directors

Després del passi del documental hi haurà un col·loqui amb Jordi Rovira, un dels directors i guionistes amb l'objectiu de parlar amb el públic d'Eugenio. L'entrada al documental del mes és gratuïta. La propera cita del cicle serà el dijous dia 8 de novembre (20:00h) amb el documental ‘Of fathers and sons' de Talal Derki.