L'Estany iniciarà diumenge un cicle per donar a conèixer el seu patrimoni local

Serà en dues jornades que tindran lloc el 14 d'octubre i el 25 de novembre

Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:18h
L'Ajuntament de l'Estany organitza la primera edició d'un cicle anual de conferències que vol apropar a la ciutadania alguns dels aspectes menys habi­tuals i més desconeguts del patrimoni local, sempre sota la guia de professionals experts en la matèria que, en cada edició, afrontaran un tema diferent des de diverses vessants.

Una de les finalitats de la Casa de Cultura de l'Ajunta­ment de l'Estany és contribuir a la creació, la recopilació i la divulgació de coneixement sobre el patrimoni his­tòric, arquitectònic, artístic, natural, cultural i etnològic del municipi.
 
En aquest primer cicle se celebraran dues jornades de conferències, interrelacionades entre elles, però en certa manera independents: la primera, el 14 d'octubre; la segona, el 25 de novembre. Per a cadascuna d'elles s'han programat dues xerrades i una visita al monestir guiada pels ponents del dia.

Aquestes activitats es complemen­taran amb un exposició temporal que tindrà lloc del 14 d'octubre al 2 de desembre a la sala polivalent de la Casa de Cultura i que se centrarà en el tema d'enguany: Més d'un segle de restauracions arquitectòniques al monestir de Santa Maria.

Aquest diumenge 14 d'octubre a partir de 2/4 de 12 del matí, la sala polivalent de la Casa de Cultura acollirà la primera jornada amb aquest programa:

- 11.30h: Inauguració i presentació del I Cicle de conferències i de l'exposició temporal per part de Salvador Tresserra i Purtí, alcalde de l'Estany, i Marina Berdalet i Andrés, directora de la Casa de Cultura.

- 11.35h: Presentació de l'exposició per part de Mireia Barnadas i Ribas, arquitecta coordinadora tant del I Cicle com de l'exposició temporal.

- 11.40h: Conferència La restauració de la columnata romànica del claustre (2017), impartida per Francesc Tornero Romera i Mireia Farrerons Ballús, restauradors i socis fundadors de l'empresa VICUS SCP, encarregada de l'execució dels treballs.

- 12.05h: Conferència “La rehabilitació del claustre (2015-2017)”, impartida per Meritxell Inaraja i Genís, arquitecta autora del projecte.

- 12.30h: Visita al claustre del monestir amb els conferenciants, que ampliaran les seves explicacions al llarg del recor­regut previst.