Arran engega una campanya contra els supermercats i el Mercadona de la Sagrada Família

L'organització juvenil amenaça que la seva lluita "no cessarà fins que l'Ajuntament compleixi les demandes reals de la ciutadania de Manresa"

Arran ha començat a fer pintades amb el hashtag #StopSupers
Arran ha començat a fer pintades amb el hashtag #StopSupers | Arran
Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:51h
Arran Manresa ha iniciat una campanya contra els supermercats i la instal·lació del Mercadona a la Sagrada Família, amb el lema "Stop súpers". L'organització juvenil creu "indispensable confrontar i donar resposta al pla urbanístic que s'està duent a terme al barri de Sagrada Família". Diuen que "aquest pla està comportant la destrucció dels pocs espais verds de la ciutat, així com del petit comerç del barri".

Arran exigeix l'aturada de la construcció del Mercadona de la Sagrada Família i preservar les zones verdes de Manresa mantenint un regadiu "viu i productiu". També s'oposen a la construcció del bloc de pisos davant l'escola Ítaca, i proposen replantejar de manera general el Pla Urbanístic de Manresa

Segons opinen "projectes com el de la construcció del Mercadona suposen la desaparició del comerç local i de proximitat, dels mercats de barri i del teixit popular d'aquests. I no només això: cal posar en relleu que les grans cadenes d'alimentació són responsables de la desaparició d'un món rural viu i sostenible, en substituir-lo per produccions industrialitzades altament contaminants, i culpables de les pèssimes condicions laborals i el poc reconeixement que rep la pagesia".

Afirmen que els manresans "no estem disposats a veure com les zones verdes de la ciutat són destruïdes per donar cabuda a grans superfícies comercials i explotadores, com Mercadona. Reivindiquem que les classes populars hem de poder intervenir directament en la planificació urbana i la configuració dels espais públics, que en definitiva són els nostres espais".

Per això, demanen als treballadors manresans i als moviments socials que es mobilitzin per aturar el Pla Urbanístic. I amenacen que la seva lluita "no cessarà fins que l'Ajuntament compleixi les demandes reals de la ciutadania de Manresa".

En una primera fase, Arran ja ha començat la difusió de la campanya a través del hastag #StopSupers que es pot trobar pels carrers de Manresa i a les xarxes socials. També i per tal de deixar clares les reivindicacions i arguments han habilitat un wordpress on es pot llegir tota la informació del projecte, articles i arxius formatius aixi com per adherir-se al manifest.