Endesa amplia la potència de la subestació de Calders

Subestació elèctrica de Calders
Subestació elèctrica de Calders | Endesa
Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:34h
Endesa ha invertit 6,5 milions d'euros en instal·lar a la subestació de Calders, al Moianès, un nou transformador en alta tensió per tal d'ampliar-ne la potència elèctrica i per assegurar la seguretat en el transport de la Catalunya central. La nova màquina, de 400/110kV i 300 MVA de potència, resulta necessària per a cobrir una eventual desconnexió del fins ara únic transformador -de les mateixes característiques i propietat de REE-, ja que la subestació és compartida per totes dues companyies.

L'entrada en servei del nou transformador forma part dels treballs per augmentar la capacitat de transformació des de la xarxa de 400 kV al sistema de 110 kV que comprèn les subestacions de Manresa, Congost, Sallent, Monistrol i Cardona, al Bages; la de Solsona, al Solsonès; i la d'Oliana, a l'Alt Urgell, a més de la mateixa de Calders. Totes elles connectades per línies d'alta tensió, amb la possibilitat que si una falla, es pot alimentar la resta per xarxes alternatives. La nova màquina redunda en la seguretat de les interconnexions, fet que suposa una millora en la qualitat del servei a bona part de la Catalunya central.

La subestació de Calders disposa, a més, de dos transformadors de 110/25 kV, de 25 MVA de potència cadascun, per tal d'alimentar gairebé 13.500 clients repartits entre els municipis d'Artés, Avinyó, Mura, Navarcles, Sallent Sant Fruitós de Bages i Talamanca, al Bages, de Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders i Santa Maria d'Oló, al Moianès, i d'Oristà, a Osona.

L'operativa forma part dels plans d'inversió de la Companyia a la Catalunya central per ampliar les infraestructures de la demarcació, per fer-les més resistents, intel·ligents de cara a millorar el servei als seus clients.