Una vintena de bars tindran compreses i tampons per cobrir emergències en la menstruació

L'acció forma part d'una campanya d'Acció Lila a Manresa per donar visibilitat i normalitzar la regla amb xerrades, tallers i acció directa

Cartell que llueixen els establiments adherits a la campanya
Cartell que llueixen els establiments adherits a la campanya | Acció Lila
08 d'octubre del 2018
Actualitzat el 09 d'octubre a les 8:33h

Una vintena llarga de bars de Manresa tindran compreses i tampons per facilitar a aquelles dones que es trobin en una situació d'emergència amb la seva menstruació. Aquesta és la darrera acció que ha protagonitzat el col·lectiu Acció Lila en la campanya que porten mesos desenvolupant per donar visibilitat i normalitzar la regla.

El col·lectiu de joves feministes va començar la campanya abans de l'estiu enganxant cartells per la ciutat per tal de desetigmatitzar els efectes de la menstruació normalitzant el seu debat en la societat.

A aquella acció li van seguir diverses xerrades i tallers per fer pedagogia entre les dones. També abans de l'estiu van portar a terme una acció "d'expropiació" en una gran superfície, i d'aquest botí, se n'han fet el primer repartiment entre els establiments col·laboradors.

Des d'Acció Lila es recorda que els productes d'higiene per la menstruació son de "necessitat bàsica". Per això reclamen una baixada del seu preu i, sobretot, l'aplicació d'un IVA superreduït com a producte de primera necessitat.

Amb la campanya als bars, Acció Lila pretén donar cobertura a aquelles dones que s'hagin trobat amb l'arribada sobtada de la menstruació estant al carrer i sense cap compresa ni tampó. La campanya també vol normalitzar el gest de demanar un producte d'higiene sense que s'hagi de passar vergonya.

Els establiments que s'han adherit a la campanya tenen adhesius que els identifiquen, i la idea és que ells mateixos vagin reposant les compreses i els tampons una vegada hagin acabat els que els ha facilitat el col·lectiu feminista. Els establiments també ofereixen els seus serveis per a la neteja de la copa menstrual.

Els establiments i bars que per ara s'han adherit a la campanya són Com a casa, Toni's, Do ut des, Muak, L'englantina, Granja Born 15, Cal Manel, Creperie Bretonne, Giovanni's, Cafè del Taller, Quinze, Moe's, Bar Tumeu, Tacu tacu, El Bon Gust, Tagliatella, Els Til·lers, Frankfurt Albert, Cal Xavi, Abat, Bocatines i La Soca.

Ai algun establiment vol afegir-se a la campanya, pot fer-ho escrivint a acciolila@gmail.com, indicant el seu nom i adreça.