Tirallongues i Castellers de Santpedor s'exhibeixen a la Fira Mediterrània

3d7 i 4d7 dels Tirallongues, i 2d6 dels Castellers de Santpedor
3d7 i 4d7 dels Tirallongues, i 2d6 dels Castellers de Santpedor | Colles
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:13h
Les colla castelleres dels Tirallongues de Manresa i dels Castellers de Santpedor han actuat aquest dissabte a la Plana de l'Om de Manresa juntament amb els Nyerros de la Plana i els Minyons de Terrassa amb motiu de la 21a Fira Mediterrània.

La diada s'iniciava amb els tradicionals pilars d'entrada, 4p4 per part de Tirallongues, 2p4 de Castellers de Santpedor, 2p4 de Minyons de Terrassa i un pilar de 4 dels Nyerros de la Plana.

Els manresans obrien plaça a primera ronda amb el seu castell insígnia aquesta temporada: el 4d8, un castell molt ben treballat i que la colla aconseguia descarregar amb molta solvència, aquest castell quedava registrat com el 9è de la temporada i també el 15è consecutiu. A segona ronda de castells mostraven un 5d7 molt parat i que descarregaven sense masses problemes. Per la tercera ronda arribava un moment històric per la colla manresana, per primer cop en la seva historia mostraven un 3d7 i un 4d7 simultanis, dues construccions que a més es descarregaven amb molta seguretat per part dels dos castells, Tirallongues sorprenia així amb aquestes dues construccions simultànies al seu públic, que aquests, alhora han respost amb ovacions i forts aplaudiments.

Tancaven la seva diada amb 4 pilars de 4. Però els manresans amagaven una ultima sorpresa: la colla mostrava una prova del futur 2d8 amb folre, mostrant així els seus últims progressos amb els folres, un castell que deixava molt bones sensacions tant a la torre com a la soca i el folre, una construcció que la colla espera poder treure ben aviat a plaça.

Per part dels Castellers de Santpedor, descarregaven a primera ronda de castells un 5d6, un 2d6 a segona ronda i un 3d6 amb agulla a tercera, la colla bagenca completava una bona diada mostrant uns castells molt segurs i molt dominats en tot moment, tancaven la seva diada amb un pilar de 5 que descarregaven amb solvència, una construcció que cada cop mostren tenir mes consolidada.

Minyons de Terrassa descarregaven un 3d8 a primera ronda de castells, seguien mostrant castells de la gamma alta de vuit amb un 2d8 amb folre a segona ronda i un 5d8 a tercera, a quarta ronda descarregaven un fantàstic pilar de 6 i tancaven la seva jornada amb 3 pilars de4.

El Nyerros de la Plana sortien amb un 3d6 amb agulla a primera ronda, un 2d6 a segona, un 4d6 a tercera ronda i finalitzaven amb un pilar de 4 aixecat per sota.

Tirallongues es marcava aquesta actuació amb les màximes ambicions i també com a una de les diades mes importants del seu calendari: els manresans aconseguien portar fins a 161 camises a plaça. Recordem que Tirallongues havia renunciat a participar en el concurs de castells d'enguany per poder estar presents en la 21a Fira Mediterrània, mostrant així, el seu compromís amb la seva ciutat i amb tots els actes culturals que s'hi celebren.