Fira Mediterrània 2018

Els dimonis mallorquins visiten la Fira Mediterrània

Una cercavila de foc ha recorregut el centre de la ciutat

per Àlex Gómez Ribera, Manresa | 7 d'octubre de 2018 a les 16:28 |
Els Dimonis de Mallorca han visitat el centre de Manresa | Àlex Gómez Ribera
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Focus de la Fira Mediterrània agrupa cada any diferents espectacles i expressions d'algun territori, enguany les Illes Balears han estat la zona triada. Dins d'aquest àmbit de la Fira s'han pogut veure un conjunt de dimonis i diables de Mallorca, elements de la festa popular mallorquina i d'una cultura del foc que a les Illes Balears també està molt arrelada. Els diables han fet aquest dissabte a la tarda un recorregut pel centre de la ciutat, ple de goma gom, escampant molt de foc per allà on passaven. Els diables, amb unes màscares molt característiques, han començat el seu recorregut al pati del Casino i han acabat a la Plana de l'Om, allà han fet una exhibició final de foc.

La sortida d'aquest dissabte a la tarda no ha estat l'única, aquest diumenge al matí els mateixos diables han fet una cercavila de lluïment. La figura dels dimonis i els diables a Mallorca està molt lligada a la festa dels foguerons, celebrada el més de gener a Mallorca.

 

Participació