El BAXI Manresa cau amb polèmica contra el Divina Joventut (66-67)

El perjudici final no ha d'amagar el mal partit dels de Joan Peñarroya

El BAXI Manresa ha fet un mal partit contra el Divina Joventut
El BAXI Manresa ha fet un mal partit contra el Divina Joventut | J. Alberch
07 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:21h
El BAXI Manresa ha perdut amb polèmica en un mal partit. La rauxa final ha estat a punt de remuntar un duel clarament dominat pel Divina Joventut. A manca de pocs segons un immens Jordan Sakho posava els manresans per davant. Els àrbitres convertien un 2+1 que hauria donat dos punts de renda als locals a dos tirs lliures. Unes passes del congolès que només han vist els col·legiats i Carles Duran han capgirat el guió final. Posteriorment, una falta que podia haver estat en atac de Laprovittola ha concedit dos tirs lliures a l'argentí que ha desaprofitat per sentenciar. Pere Tomàs ha jugat el seu partit número 300 a la Lliga Endesa. Curiosament, davant el club al qual es va formar.

Marko Lukovic ha estat la novetat al cinc inicial del BAXI Manresa. La resta han estat Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs i Jordan Sakho. El Divina Joventut ha sortit amb Nico Laprovíttola, Conor Morgan, Shawn Dawson, Albert Ventura i Simon Birgander. El BAXI Manresa ha començat amb molt desencert. Novament, sense trobar tirs fàcils. Laprovittola era l'amo del partit i donava els primers avantatges al seu equip (2-7, minut 4). Poc després, Lukovic queia aparatosament en una entrada a cistella i es retirava queixant-se de dolor a la mà. Res greu ja que el serbi ha tornat més tard a la pista. Els bagencs s'han refet al marcador però sense millorar massa el seu joc. Un tir lliure de Cady Lalanne situava el 8-9 a un marcador que ha estat tres minuts i mig immòbil. Marko Todorovic trencava aquesta ratxa des del tir lliure. I Nenad Dimitrevic ampliava novament la renda badalonina (8-12, minut 10). L'equip bagenc ha començat combinant millor a l'inici del segon quart en el què ha semblat per pocs moments un canvi de guió. Però José Ignacio Nogués ho ha deixat en un fallit intent amb dos triples seguits.

Peñarroya feia moure la banqueta a la recerca d'un quintet que funcionés. Sense aconseguir-ho. Mathias Dakota sumava el tercer triple del Divina Joventut al segon quart i el tècnic del BAXI Mnresa es veia obligat a demanar temps mort (16-25, minut 16). En canvi, als locals els costava moltíssim sumar des de més enllà del 6,70. La defensa local també feia aigües i això ho ha aprofitat molt bé el Divina Joventut per arribar al descans còmodament per davant.

El joc del BAXI Manresa ha continuat embolicat a la represa. Com a mínim, els bagencs han ofegat l'atac badaloní. Fins que Laprovittola ha tornat a fer-se l'amo del partit. L'argentí ha fet molt mal durant tot el matí. Sakho ha tingut uns moments d'inspiració. Els visitants, per la seva part, seguien molt encertats en el llançament exterior i cada cop eren més lluny (32-48, minut 28). Tots els instant en què semblava que el partit podia capgirar-se apareixia un jugador del Divina Joventut per sumar tres punts. Un 2+1 de Lalanne, un tap del mateix pivot haitià i tres tirs lliures de Muñoz feien pensar que la remuntada era possible (42-51, minut 32). El Nou Congost bullia. Però als bagencs els faltava continuïtat. Amb poques accions n'ha tingut prou el Divina Joventut per tornar a superar la barrera dels deu punts (44-57, minut 35). Quedava clar que el BAXI Manresa no abaixaria el braços, buscant una oportunitat. Tomàs semblava haver-la trobat anotant de tres.

Però Nogués li tornava la jugada (54-63, minut 38). Renfroe tornava a enganxar-se al partit. Al següent atac, la pilota sortia per la línia de fons a manca d'1,1 per acabar la possessió visitant. Després de molt discutir, els àrbitres regalaven nou dècims al Divina Joventut. La jugada ha acabat sense conseqüències. I un parcial de 5-0 ho posava a l'abast dels manresans (62-63). Quedaven 38 segons que es preveien molt llargs. Birgander capturava un valuós rebot per després anotar. Sakho també sumava dos punts. La pressió local buscant la personal ha propiciat una pèrdua de pilota visitant. Quedaven 20 segons i el BAXI Manresa tenia la possessió per guanyar. I aquí el final ja explicat. Un cúmul de decisions arbitrals contràries als interessos manresans han propiciat que la victòria marxés cap a Badalona (66-67).