Els Armats i la Seu de Manresa uneixen la seva solemnitat

La formació ha baixat les escales de la basílica al so de la composició "La Beseu", de Manel Camp amb interpretació de la Unió Musical del Bages

Els Armats, desfilant per les escales de la Seu
Els Armats, desfilant per les escales de la Seu | Àlex Gómez Ribera
06 d'octubre del 2018
Actualitzat el 07 d'octubre a les 16:56h
La Setmana Santa és el context habitual en que es poden veure els Armats de Manresa, una formació de soldats romans que tradicionalment encapçala la processó de Divendres Sant a la ciutat. Aquest dissabte, però, els integrants del grup han fet una sortida extraordinària, en el marc de la Fira Mediterrània, amb la baixada de les escales de la basílica que hi ha situades a la façana de la plaça de la Reforma. Un acte de nova creació que ha unit la solemnitat dels Armats amb la de la façana de la Seu de Manresa. La formació ha fet la baixada al so de La Beseu, una peça musical de nova creació que ha composat Manel Camp. Avui, la Unió Músical del Bages ha estat l'encarregada d'interpretar aquesta peça, juntament amb l'acompanyament amb piano del mateix Manel Camp, tots plegats s'han situat en un dels laterals de les escales.

L'acte ha començat amb una breu introducció del que es podria veure, tot seguit, un cop començada la música, els Armats han començat a sortir per la porta del gran porxo neogòtic de la plaça de la Reforma, lentament i amb el ritme molt marcat, han anat avançant pels diferents trams d'escala. Un cop tots els integrants han arribat al segon replà de les escales han fet l'estrella, una figura tradicional que fan en totes les seves sortides, després han continuat baixant pel següent tram d'escales fins arribar a la plaça que hi ha just a sota. Un cop han arribat a aquesta plaça els Armats han anat iniciant el camí de tornada fins arribar de nou al segon replà, allà han donat per tancat l'acte.
 

Representants de la Unio Musical del Bages, dels Armats, Camp i Ajuntament. Foto: Àlex Gómez Ribera


Per acabar l'estrena d'aquesta baixada s' han donat diferents obsequis d'agraïment a Manel Camp i a la resta de participants i col·laboradors de l'acte. El músic manresà no es la primera vegada que estableix relació musical amb els Armats, els anys 70 va composar la suite Minorisa, inspirada en les músiques de la ciutat, entre les melodies que s'hi podien reconèixer hi havia la tradicional Marxa dels Armats, un patrimoni musical molt antic que s'interpreta en les sortides d'una formació amb més de tres cents anys d'història.

Els Armats tornaran a participar aquest diumenge a la fira Mediterrània fent un recorregut, a partir de les 6 de la tarda, de la plaça Crist Re fins a la plaça Sant Domènec.