El PSC del Bages, Berguedà i Solsonès celebra 40 anys de constància

El Teatre- Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles ha acoolir l'acte de commemoració amb Miquel Iceta, José Montilla i uns 170 militants

Celebració dels 40 anys de la Federació XI del PSC a Navarcles
Celebració dels 40 anys de la Federació XI del PSC a Navarcles | PSC
Redacció
06 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:21h

Celebració dels 40 anys de la Federació XI del PSC a Navarcles. Foto: PSC


El Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles ha acollit aquest dissabte l'acte de commemoració dels 40 anys de la Fundació de la Federació XI del PSC que aplega les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

L'acte ha comptat amb la presència de destacats membres de l'Executiva Nacional del partit, com el Primer Secretari, Miquel Iceta, del Secretari d'Organització, Salvador Illa, així com del President i Senador, José Montilla, i un dels més destacats referents històrics del PSC, en Josep Ma. Sala. 

Tots ells han estat rebuts, a la sala del Teatre–Auditori, per les 170 persones procedents de les tres comarques, de la Catalunya Central, entre elles molts alcaldes i alcaldesses, d'anteriors etapes i d'ara, mateix, així com regidors i militants.
 
El Primer Secretari de la Fed. XI, Cristòfol Gimeno, ha donat la benvinguda i ha agraït la presència i el treball dut a terme pels membres fundadors, així com per tots els que han anat prenent el relleu, al llarg d'aquests 40 anys.

Per recordar la història d'aquesta etapa, s'han passat imatges procedents dels serveis centrals del PSC i a continuació s'ha fet un primer homenatge a tots els militants que han superat els 25 anys en el partit. Els 47 homenatjats, han rebut una reproducció del cartell general, dedicat a celebrar aquest aniversari.

A continuació s'ha fet un dinar de germanor, previ a l'acte d'homenatge als 18 militats que han complert 40 anys de militància. Tots ells i elles, formen part del PSC des de la seva fundació l'any 1978, i en nom de tots ells, en Jordi Marsal ha pronunciat unes paraules de record i agraïment als qui ja no estan amb nosaltres i als qui han tingut un paper destacat en diversos àmbits de la vida política municipal, autonòmica i estatal. 

Abans d'aquest parlament, s'han passat imatges de record del que ha estat el partit, en aquestes comarques, durant els 40 anys de vida. Imatges entranyables de persones que han ostentat càrrecs institucionals i de partit, i que han permès arribar al dia d'avui, amb un partit que prepara una nova etapa, en tots els nivells institucionals.

Finalment, ha tancat l'acte el Primer Secretari, Miquel Iceta. Ha iniciat el parlament, fent referència a que són ben pocs els partits que poden celebrar 40 anys de vida, i fer-ho amb els ànims i ganes demostrades, en aquest acte, i amb altres que tindran lloc els propers dies i setmanes. S'ha mostrat orgullós d'un partit que ha estat essencial en la política catalana i que ho tornarà a ser, en els propers temps. Un partit que participa en el govern central, que té 120 alcaldes, que té centenars de regidors i que es prepara per ser eina fonamental en el futur immediat, a nivell de Catalunya.

Ha fet una crida a ser fidels als postulats que sempre ha defensat el PSC i l'ha reivindicat com primordial per a trobar una solució dialogada i pactada entre els dos governs. També ha mostrat la satisfacció per haver estat eina de transformació en les etapes en que el partit socialista ha governat a nivell d'Estat, fos l'etapa de Felipe González, la de José Luis Rodríguez Zapatero, o la d'ara mateix, amb Pedro Sánchez.

Així, ha acabat l'acte de commemoració dels 40 anys de la Fundació de la Federació XI del PSC, a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.