Arnau Tordera i Magí Canyelles porten aires trencadors a la cançó tradicional catalana

El cantant d'Obeses i el tenorista versionen melodies populars

Arnau Tordera i Magí Canyelles actuant a Manresa
Arnau Tordera i Magí Canyelles actuant a Manresa | Àlex Gómez Ribera
06 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:51h
Catalunya compta amb un bon nombre de cançons tradicionals, melodies que durant generacions han esdevingut molt populars. Aquestes peces musicals han estat la base de l'espectacle que Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, i el tenorista Magí Canyelles han presentat a la Fira Mediterrània d'enguany. Aquest divendres a la nit al teatre Conservatori s'hi ha pogut escoltar “Les cançons sempre seran nostres", un concert on s'han versionat cançons populars i tradicionals com Mossen Joan de Vic, Rossinyol que vas a França, Peu Polidor, Pere Gallerí, La Filadora o En Joan Petit quan balla entre d'altres.

Aquest plantejament ha aportat aires trencadors i nous ritmes a aquestes cançons tradicionals, nous arranjaments innovadors que han estat interpretats amb la guitarra elèctrica, la tenora, el teclat, l'acordió diatònic, el contrabaix i, sobretot, amb la inconfusible veu principal d'Arnau Tordera. Les cançons cantades s'han intercalat amb enllaços musicals on s'hi podien reconèixer altres melodies populars com el Ball de l'Àliga de Berga o la Muixeranga d'Algemesí. El concert s'ha acompanyat d'una escenografia especial, amb els músics vestits amb hàbits de monjo i un cor que s'il·luminava al centre de l'escenari, l'espectacle s'ha acabat amb la interpretació del romanç dels Segadors, del segle XVII, origen de l'Himne Nacional de Catalunya.

La selecció de cançons per l'espectacle Les cançons seran sempre nostres ha partit del llibre Explica'm una cançó - 20 cançons tradicionals catalanes' (Rafael Dalmau Editor, 2009) de Jaume Ayats. El treball va guanyar el premi Teresa Rebull, un guardó, creat per la Fira Mediterrània i el Departament de Cultura, que premia les millors produccions musicals en cultura popular i tradicional.

El públic que ha omplert el Teatre Conservatori ha seguit amb entusiasme un concert que s'ha tancat amb forts aplaudiments, una nova proposta musical que té com a objectiu rellançar i normalitzar l'ús popular de la cançó tradicional.