Manresa participa en la primera jornada de ciutats universitàries de la UPC

Representants de ciutats amb facultat de la UPC
Representants de ciutats amb facultat de la UPC | AjM
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:32h
Un grup d'alcaldes, tinents d'alcaldes i regidors de les ciutats on la Universitat Politècnica de Catalunya té presencia amb facultats, es van reunir dijous a la Facultat de Nàutica de Barcelona en la primera jornada de ciutats universitàries de la UPC. De l'Ajuntament de Manresa hi va assistir la regidora d'Ensenyament i Universitats de Manresa, Mercè Rosich.

També hi van participar l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda;l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz;el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient de Sant Cugat del Vallès, Joan Puigdomènech; i el l regidor de l'Ajuntament de Terrassa, Adrián Sánchez.

Durant la benvinguda el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, va destacar que "els nostres campus tenen sentit si s'integren en el batec de la ciutat" i tot seguit el vicerector d'Infraestructures i Arquitectura de la UPC, Estanislau Roca, va pronunciar la ponència sobre la UPC, la ciutat i el territori, en la va reclamar "el compromís de dissenyar els campus universitaris de manera que tinguin en consideració la qualitat de vida i l'experiència social dels qui els habiten".

Després de la conferència es va donar pas a un temps de debat, en el qual la regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, va destacar el gran paper de la Universitat Politècnica de Catalunya amb Manresa i va afirmar que "els 75 anys de l'EPSEM i la seva vinculació a la UPC proporcionen un plus a la ciutat i al territori".

Aquesta primera jornada de la UPC amb les ciutats universitàries s'ha realitzat a la seu de l'escola amb els estudis més antics de la UPC i enguany celebra el 250è aniversari.