Tot a punt per a la 3a caminada «Seguint la petjada de sant Ignasi»

Presentació de la caminada «Seguint la petjada de sant Ignasi»
Presentació de la caminada «Seguint la petjada de sant Ignasi» | AjM
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:50h
Manresa acollirà el diumenge 21 d'octubre la caminada popular Seguint la petjada de sant Ignasi, que organitza el Grup Sardanista Dintre el Bosc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i diverses entitats i empreses del territori. Enguany celebra la seva tercera edició i està orientada a fer una activitat saludable i de caràcter cultural, seguint els camins i els espais vinculats a sant Ignasi de Loiola durant la seva estada a Manresa.

La presentació d'aquesta caminada, que s'emmarca dins les activitats del projecte Manresa 2022, s'ha fet aquest migdia a l'Espai Manresa 1522, i ha anat a càrrec del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i els representants del Grup Sardanista Dintre el Bosc, Pere Serra, Rosa Serra i Maria Carme Fuster.

La sortida, a la Plaça Fius i Palà, serà entre les 8 i les 9 del matí, i a les 2 del migdia es tancarà el control d'arribada a la mateixa plaça Fius i Palà. L'itinerari s'haurà de fer a peu, i estarà senyalitzat. També hi haurà controls de pas a les diverses capelles (dos amb avituallaments) i un control amb esmorzar. L'itinerari passarà per diversos espais i capelles vinculades a Sant Ignasi, que estaran obertes i es podran visitar. A més, tots els participants rebran un tríptic amb una ressenya de cadascun dels punts que es visiten.

El preu és de 8 euros (inscripcions anticipades) o 10 euros el mateix dia (inclou avituallaments, obsequi i accés a l'Espai Manresa 1522). Les inscripcions es poden fer de forma presencial a Oficina de Turisme de Manresa, on bé per internet, a les adreces caminada.dintreelbosc.cat, o a manresaturisme.cat.

El recorregut de la caminada passa per un tram del camí ignasià i, concretament, discorrerà pels següents indrets, Capella de Sant Marc; la Cova, Creu del Tort, Parc de Secà (avituallament), Pedreres de Mal Balç, Casa de les Marcetes, Santuari de la Salut (avituallament), zona dels Trullols (avituallament), Casa de la Culla-Creu de la Culla, Capella del Rapte, Torre Sobrerroca, Capella Pou de la Gallina, Capella Sant Ignasi Malalt i Plaça Fius i Palà (1522, la ciutat d'Ignasi).

En finalitzar la caminada hi haurà un servei de massatge a càrrec de l'institut Kyrós, així com una actuació musical.

El Grup Sardanista Dintre el Bosc

El Grup Sardanista Dintre el Bosc és una entitat manresana dedicada a la pràctica i el foment de la cultura catalana, especialment en l'àmbit del sardanisme de competició. Compta amb quatre colles sardanistes, una Coral i un Grup de caminades.

El Grup Sardanista Dintre el Bosc es va fundar l'any 1981, tot i que la història del Grup es remunta a l'any 1951, any en què es va fundar la colla Dintre el Bosc.

Perquè una entitat sardanista organitza una caminada? L'any 2016 dins els actes del 65 aniversari es va decidir organitzar una caminada popular per donar a conèixer l'entorn de Manresa. Com va sorgir el nom Seguint la petjada de sant Ignasi? Manresa estava immersa en la preparació de la celebració dels 500 anys del pas de Sant Ignasi per Manresa. Es va decidir que la caminada tingués un tram urbà que passés pels llocs d'estada de Sant Ignasi, amb sortida i arribada a la plaça Fius i Palà.