Societat Doctor Alonso fusiona espiritualitat i cultura popular a la Fira Mediterrània

L'espectacle, que s'estrenarà aquest divendres, recorrerà indrets emblemàtics del centre històric

Sofia Asencio durant l'espectacle al carrer del Balç
Sofia Asencio durant l'espectacle al carrer del Balç | Gemma Aleman
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:26h
Espiritualitat i cultura popular es fusionaran de la mà de la Societat Doctor Alonso aquest divendres a la Fira Mediterrània de Manresa. Sofia Asencio i Tirso Orive protagonitzen Estudi per a pandereta, un treball que s'inspira en la poesia de San Juan de la Cruz i que s'anirà traslladant per diferents punts del centre històric de la capital del Bages. Partint dels texts del poeta, l'espectacle "conjuga el més místic amb el més popular", explica Asencio, tot afegint que la idea és que l'espectador "s'endinsi en un viatge interior". El treball compta amb dos personatges i dos elements claus: una pandereta i un carro.

Estudi per pandereta arrencarà al carrer del Balç de Manresa "el lloc idoni", reconeix Asencio. A partir d'aquí, afegeix Orive, dos personatges comencen la recerca "cap a un moment místic". I ho faran, afegeix, "com a vivències paral·leles" per acabar trobant-se a la plaça Major i agafant un gir "més popular i festiu".

El paper de l'espectador

Segons Asencio, el fet que l'espectacle sigui itinerant dona un rol especial als assistents. "El que ens agrada és que cada espectador viu la seva pròpia experiència, a mesura que ens traslladem", assegura, tot afegint que "això no ho controles i fa que el viatge no sigui només el que proposem sinó el que cadascú té".

Estudi per pandereta es podrà veure aquest divendres a les set del vespre i dissabte a les nou de la nit. Les entrades costen vuit euros de forma anticipada i deu a la taquilla.