El govern respon a la CUP que no han canviat el reglament d'honors pel Cruyff Court

"Manel Estiarte constarà com a padrí de la nova instal·lació però no tindrà rang de nomenclàtor oficial" ha assegurat Jordi Serracanta

Jordi Serracanta en una imatge d'arxiu
Jordi Serracanta en una imatge d'arxiu | AjM
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:34h
El govern municipal de Manresa ha respost a les sospites de la CUP, sobre si la modificació del reglament d'honors que es va aprovar en l'últim ple tenia relació amb la voluntat que el Cruyff Court de la plaça Milcentenari dugués associat el nom de Manel Estiarte, negant-ho en rodó.

El regidor d'Esports Jordi Serracanta ha assegurat a NacióManresa que una cosa "no té res a veure amb l'altra" i que, de fet, "Manel Estiarte constarà com a padrí de la nova instal·lació però no tindrà rang de nomenclàtor oficial". "O sigui, el Cruyff Court podia dur associat el nom del waterpolista encara que no haguéssim fet els canvis en el reglament", ha aclarit.

Serracanta ha volgut posar la modificació del reglament en perspectiva, "és una modificació d'un article petitíssima" que busca "millorar-lo" i que "només és aplicable a equipaments". La modificació consisteix en incorporar la possibilitat que "en casos excepcionals i degudament justificats" es pugui posar el nom d'una persona viva a un equipament de la ciutat. Fins ara, per posar el nom d'una persona a un equipament calia que fes, com a mínim, tres anys que fos morta.

El regidor explica que ja es va parlar del canvi de reglament amb els grups municipals el passat mes de juny, "però sí que és cert que entre l'estiu, l'Onze de Setembre i tot plegat, no se n'havia parlat més fins aquesta setmana".

"Altres ciutats permeten posar nom de persones vives a les seves instal·lacions", ha explicat el regidor, que ha expresat que no és tan estrany que es vulgui honorar una persona "de rellevància" abans no sigui morta.

Serracanta a aprofitat per negar rotundament que aquests moviments estiguin motivats per la proximitat de les eleccions. "Basant-nos en aquesta afirmació, ara que falten vuit mesos per a les properes eleccions, hauríem d'aturar la nostra activitat al govern, i no ho farem", ha conclòs.