Coordinar l'atenció mèdica i prioritzar la seguretat dels pacients en casos complexos, a debat

Jornada sanitària, aquest dijous a la FUB
Jornada sanitària, aquest dijous a la FUB | ICS
Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:49h
Els professionals de sanitat de la Catalunya Central han debatut fórmules per coordinar l'atenció mèdica i prioritzar la seguretat dels pacients en una jornada de treball celebrada aquest dijous al matí a Manresa. La sessió ha reunit un centenar d'especialistes dels diferents nivells assistencials del territori, que han debatut fórmules per potenciar una assistència integral i continuada, i per fomentar la seguretat d'aquells pacients que, a conseqüència de les seves patologies, són tractats per diferents agents del  sistema.

Posada en comú

En el marc de la Jornada, s'han posat en comú casos reals de pacients complexos atesos en diferents nivells assistencials: als EAP Artés de l'ICS Catalunya Central, Barri Antic de Manresa de la Fundació Althaia i Igualada Nord del Consorci Sanitari de l'Anoia; i també al SEM, l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital d'Igualada i el Consorci Hospitalari de Vic. Els professionals han coincidit a assenyalar la importància de comunicar-se, actuar conjuntament i de manera transversal, tenir una relació directa amb les famílies i buscar noves maneres de treballar per assegurar una continuïtat assistencial en aquells pacients que recorren diferents recursos del sistema sanitari.

En la sessió també s'ha plantejat com afronten els professionals els casos de praxi errònia en la seva activitat i ha tractat també sobre el projecte de prevenció quaternària a l'Anoia i el projecte Essencial del Departament de Salut, que proposa eliminar pràctiques clíniques de poc valor.

La Segona Jornada de Seguretat del Pacient ―organitzada per l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, el Departament de Salut i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya― ha tingut lloc a la sala d'actes de la UManresa-FUB durant tot el matí.