L'Audiència Nacional investiga el manresà Isidre Fainé per una operació de CaixaBank

El jutge José de la Mata ha admès a tràmit una querella per saber si s'han comès delictes d'abús de mercat, administració deslleial i delictes societaris en la compra de BPI

Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:34h

El president de CaixaBank, Isidre Fainé. Foto: Josep Molina


El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha admès a tràmit una querella presentada per dos accionistes contra l'expresident del Grup Caixa, Isidre Fainé, Criteria Caixa i CaixaBank per operacions presumptament irregulars en la compra del banc portuguès BPI. El jutge obre la investigació amb el vistiplau de la Fiscalia per suposats delictes de d'abús de mercat, administració deslleial i delictes societaris.

De la Mata ja acorda les primeres diligències i demana diversa documentació a l'entitat per aclarir la compra i també el préstec de 400 MEUR al Banc Financer d'Angola per que eliminés les restriccions a l'adquisició de l'entitat portuguesa.

La querella també es dirigeix contra el president del Consell d'Administració del Banc East Asia (BEA), David K.P. i els directius de CaixaBank Alejandro García-Bragado Dalmau, Óscar Calderón Oya, Antonio Massanell Lavilla, Juan Antonio Álvarez García i Gonzalo Gortázar Rotaeche.