Fira Mediterrània 2018

La Fira Mediterrània portarà el flamenc a un taller de cotxes de Manresa

El coreògraf i ballarí Juan Carlos Lérida presentarà el seu darrer espectacle "Máquinas Sagradas"

per Redacció, 4 d'octubre de 2018 a les 10:05 |
El coreògraf Juan Carlos Lérida al taller mecànic Ramon Pons de Manresa | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"El flamenc està per tot arreu. Fins i tot, en un taller de cotxes". Així és com ho veu el coreògraf i ballarí Juan Carlos Lérida, que sempre observa el món sota el filtre del flamenc. Ara, la Fira Mediterrània de Manresa li ha brindat l'oportunitat de treballar el seu darrer projecte en un taller mecànic, on Lérida ha fet una estada d'una setmana per descobrir la rítmica i el so que s'hi amaga. "Què millor que unir la meva idea del sagrat amb un lloc que té molt a veure amb els cossos, amb el fet de curar, i amb el silenci?", ha explicat. El treball, titulat Máquinas Sagradas, s'estrenarà divendres 5 i dissabte 6 d'octubre al taller de cotxes Ramon Pons de Manresa.

Els mecànics del taller Ramon Pons de Manresa comparteixen aquesta setmana el seu lloc de feina amb el prestigiós ballarí i coreògraf Juan Carlos Lérida, que els ha estat observant sota el prisma del flamenc. "Coses que per nosaltres són normals, com un cop o un objecte, ell els troba especials", ha explicat el mecànic David Pérez. 


Convidat per la Fira Mediterrània de Manresa i el Mercat de les Flors, Lérida ha volgut treballar en un taller mecànic per conèixer els seus rituals, les seves rítmiques i els seus sons. "La meva filosofia com artista té a veure amb el contrast i, per això, volia unir el sagrat amb un lloc com el taller mecànic", ha explicat. D'aquí, ha sorgit el treball Máquinas Sagradas, que serà un tastet del seu darrer projecte, que es titularà 'Liturgia de las horas' i que no s'estrenarà fins d'aquí un any. 

Máquinas Sagradas es podrà veure divendres a les nou del vespre, i dissabte en una doble sessió a les sis i a dos quarts de nou del vespre al taller Pons de Manresa. El preu de l'entrada és de sis euros anticipada i vuit a taquilla. 

 

Participació