L'Ajuntament cobreix tres nits a la dona embarassada amb dues filles i sense sostre

Una trentena de membres de la PAHC han estat tres hores al vestíbul de la casa consistorial fins que han obtingut una resposta

Membres de la PAHC al vestíbul de la planta baixa de l'Ajuntament
Membres de la PAHC al vestíbul de la planta baixa de l'Ajuntament | Pere Fontanals
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:43h
Cop de peu a la pilota de l'Ajuntament per al cas de la Salma, la dona embarassada amb dues filles que fa tres setmanes que dorm a casa de membres de la PAHC ja que no té una casa on dormir. Després de tres hores de presència de membres de la PAHC al vestíbul de la planta baixa de l'Ajuntament de Manresa, la regidoria de Serveis Social ha ofert tres nits de pensió per a la família.

Dissabte, però, la situació tornarà a ser la mateixa amb l'agreujant que degut a la Fira Mediterrània, Manresa es trobarà sense places hoteleres, de pensió o, fins i tot, d'alberg. La dona i les seves dues filles tornaran a estar sense tenir un lloc on dormir.

Tres hores de presència

Una trentena d'activistes de la PAHC Bages s'han plantat aquest dimecres sobre les 12 del migdia a l'entrada de l'Ajuntament de Manresa per exigir una solució per la Salma, una dona embarassada amb dues filles que fa tres setmanes que viu a cavall de casa d'amics i membres de la plataforma.

Els membres de la PAHC han assegurat que no es mourien de l'ajuntament fins que Serveis Socials els atengués i oferissin una sortida per a la mare i les dues filles, que fa tres setmanes van arribar a l'assemblea de la plataforma sense tenir on passar la nit, i durant aquest temps la seva situació continua igual.

Segons ha explicat un membre de la PAHC, fa tres setmanes, quan els va arribar el cas, van seguir "el protocol que ens ha marcat la regidora de Serveis socials" i es van dirigir a la seu de la Policia Local perquè serveis socials respongués al cas "d'urgència" d'aquesta mare i les seves filles. Malgrat "la gravetat del cas", serveis socials "no va oferir cap solució" a la família, i segons denuncia la PAHC, durant aquestes tres setmanes "hem fet diversos acompanyaments" més a serveis socials sense aconseguir cap resultat.

En aquesta ocasió, la Salma i les seves dues filles tindran una breu treva. Fins dissabte.