L'edifici parcialment ensorrat al Barri Antic no podrà tornar a ser habitat

Aquest dimecres al migdia s'ha comunicat als veïns que tenen 36 hores per accedir-hi a buscar les seves pertinences, i divendres l'edifici serà tapiat

L'edifici sinistrat amb un forat exterior en un dels seus laterals
L'edifici sinistrat amb un forat exterior en un dels seus laterals | AjM
Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:17h
La vintena de veïns i veïnes, de vuit famílies, que fins dimarts a la tarda vivien a l'edifici del carrer Galceran Andreu 10-12, cantonada amb el carrer Codinella de Manresa, no podran tornar a casa seva, segons han determinat els tècnics municipals de l'àrea de Territori després de la inspecció que hi han portat a terme durant aquest dimecres al matí. Tal i com va avançarNacióManresa, dimarts a la tarda va haver-hi l'ensorrament d'una de les parets mitgeres de l'edifici, feta de tàpia, que va ser causada, segons l'informe dels tècnics, per una fuita d'aigua. En la inspecció s'han detectat altres patologies a l'edifici (sostres, cobertes, mitgeres) i per tant s'ha determinat que en la situació actual no reuneix les condicions de seguretat per tornar a ser habitat.

Aquest dimecres al migdia, l'Ajuntament ha citat els propietaris i llogaters de l'immoble per comunicar-los la situació. Segons s'ha decidit, entre aquesta mateixa tarda i dijous, en hores concertades i sota la supervisió de la Policia Local, els veïns podran anar entrant a recollir les seves pertinences. Posteriorment, divendres, es procedirà a tapiar l'edifici. Alhora, durant els propers dies, l'Ajuntament i els propietaris estudiaran conjuntament com afrontar la situació i s'acabarà de determinar si l'immoble pot tenir continuïtat.

Personal dels serveis de Territori i Serveis Socials de l'Ajuntament s'han reunit també amb els veïns per comunicar-los la situació i estudiar, cas per cas, el seu reallotjament. La majoria de persones han manifestat que tenen opcions alternatives d'allotjament, mentre que hi ha dues famílies (4 persones en total) a qui l'Ajuntament proporciona un allotjament temporal.