Vuit famílies han estat reallotjades per l'ensorrament parcial d'un edifici al Barri Antic

Aquesta mateixa nit de dimarts es faran obres d'enderroc controlat d'altres elements de la finca en perill d'esfondrament

Forat en la pared exterior d'un dels laterals de l'edifici que ha patit l'enfonsament
Forat en la pared exterior d'un dels laterals de l'edifici que ha patit l'enfonsament | Pere Fontanals
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat el 03 d'octubre a les 16:07h
L'ensorrament parcial d'una de les parets mitgeres d'un edifici d'habitatges al carrer Galceran Andreu, 10-12 de Manresa ha obligat a reallotjar les vuit famílies que viuen a l'immoble. En total són vint persones reallotjades amb tipologies de famílies d'entre una i sis persones. La majoria han anat a habitatges de familiars seus, menys quatre, que els ha reallotjat l'Ajuntament.

Aquesta mateixa nit de dimarts es faran obres d'enderroc controlat d'altres elements de la finca en perill d'enderroc. Per aquest motiu a les 9 del vespre el trànsit a la via de Sant Ignasi, entre el camí de la Cova i la plaça Sant Ignasi, mentre durin els treballs. En l'edifici també hi vivien persones rellogades que han hagut de buscar un lloc on passar la nit.

L'incident ha succeït aquest dimarts tarda, a l'edifici del carrer Galceran Andreu 10-12, cantonada amb el carrer Codinella. L'ensorrament era molt visible a la part posterior de l'edifici, en el segon pis d'un queixal que formen els dos immobles finals del carrer Codinella. L'ensorrament s'ha produït mentre l'alcalde i altres membres del govern es trobaven en un acte al carrer del Balç. Davant l'estridència dels senyals acústics dels vehicles d'emergència, s'han desplaçat fins al lloc de l'incident.

Els tècnics municipals d'Urbanisme, Protecció Civil, Policia Local i Bombers s'han desplaçat també a l'edifici. Després de la inspecció s'ha decidit el reallotjament de les vuit famílies que hi viuen. Igualment, s'ha determinat fer obres urgents, aquesta mateixa nit, d'enderroc controlat d'alguns elements de la finca en risc d'esfondrar-se i per acabar de conèixer l'abast de les lesions.
  Atès que la grua no pot accedir al carrer Codinella, es portaran a terme els treballs des de la via de Sant Ignasi. Això provoca afectacions a la mobilitat al sector, des de les 9 del vespre. Els vehicles no poden pujar des de la rotonda de sant Marc en sentit entrada a la ciutat, i els vehicles provinents del camí de la Cova només poden baixar cap a la rotonda. En sentit descendent, la circulació al tram entre Vidal i Barraquer i plaça Sant Ignasi s'ha invertit, de manera que els vehicles poden arribar a la plaça Sant Ignasi i anar cap a Santa Llúcia o Escodines.

Per als vianants, el carrer Galceran Andreu està tallat, i el tram de Codinella entre la plaça Immaculada i el parc de la Seu, també. Aquest dispositiu estarà vigent durant les properes hores, mentre durin les obres. Durant el dia de dimecres es decidirà si cal fer més actuacions urgents a l'immoble.