La Seu es transforma per acollir dijous l'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània

La companyia basca Kukai Dantza portarà "Erritu (ritual)" a la nau central de la basílica manresana

La nau central de la Seu comença a prendre aspecte de Fira Mediterrània
La nau central de la Seu comença a prendre aspecte de Fira Mediterrània | FMediterrània
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:40h
La Seu de Manresa comença a preparar-se per acollir l'espectacle inaugural de la 21a Fira Mediterrània, Erritu (ritual) de Kukai Dantza. Per acollir-lo s'ha disposat un escenari central a peu de terra i s'han apartat les bancades de pregària als tres laterals que no són el púlput. Allà, s'ha muntat una estructura metàl·lica en forma de grada, de manera que l'escenari estarà envoltat per espectadors.

La Fira d'enguany presentarà un bon nombre de propostes que incideixen en la idea del ritual. Des de la inauguració, amb l'espectacle Erritu (ritual) de Kukai Dantza sobre els rituals de pas, fins a PAS per la PAU, la performance col·lectiva d'Ada Vilaró sobre l'arrel i el desarrelament, passant per la proposta de la coreògrafa Eva Yerbabuena, que tendeix ponts entre les tradicions flamenca i japonesa, o la recerca del bailaor Juan Carlos Lérida, que el portarà a captar l'espiritualitat dels oficis en un taller mecànic de Manresa, entre moltes altres. 

Kukai Dantza inaugurarà la Fira amb Erritu

La inauguració de la Fira d'enguany, anirà a càrrec de la companyia basca Kukai Dantza i el prestigiós coreògraf israelià Sharon Fridman, que portaran, amb la col·laboració especial de l'Orfeó Manresà, i en primícia a Catalunya, el seu espectacle Erritu (ritual) a la nau central de la Seu de Manresa. És l'espai ideal a la capital del Bages per aquest viatge pels diferents estats de la vida mitjançant els ritus de pas individuals i col·lectius. En l'any dedicat als rituals, la Fira Mediterrània ha volgut aprofitar la gran força simbòlica de la Seu de Manresa, l'edifici històric i religiós més representatiu i emblemàtic de la ciutat, i l'ha triat com a escenari de cinc espectacles que involucren la nau central, la cripta, l'escalinata i la façana de la Seu.