Antoni Bassas va tancar els actes de celebració del centenari de la biblioteca de Sallent

Un altre dels punts forts dels actes organitzats ha estat el lipdub, que ha mobilitzat més de 500 participants

Antoni Bassas, al centre, durant la xerrada a la Fàbrica Vella
Antoni Bassas, al centre, durant la xerrada a la Fàbrica Vella | AjSllt
Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:30h
El periodista Antoni Bassas va ser dilluns a la Fàbrica Vella de Sallent com a convidat del club de lectura de les biblioteques públiques del Bages, Berguedà i Moianès, en el marc de la celebració dels 100 anys de vida de la Biblioteca de Sallent.

Coincidint amb l'1 d'octubre, Antoni Bassas, va parlar del seu llibre "Bon dia, són les vuit", un relat en primera persona del programa El Matí de Catalunya Ràdio, i tota l'activitat radiofònica i periodística que duu al darrere. L'acte, que va ser tot un èxit, va posar el punt final a la programació del centenari de la Biblioteca de Sallent.

Un altre dels punts forts dels actes organitzats ha estat el lipdub. Una idea que ha mobilitzat una cinquantena d'entitats i gent del poble. Més de 500 persones van enfilar els carrers de Sallent per portar un llibre, de la nova biblioteca a l'antiga, al ritme d'una cançó creada especialment per l'ocasió on un dels principals lemes és "som memòria, som futur". La música va ser creada per David Martell, amb lletra de Teresa Padullés i les veus de Miquel Gili, Núria Hontecillas i Jana Ossa.

Des del mes març, que es va donar el tret de sortida amb l'obra de teatre "Ens havíem barallat tant", hi ha hagut una pila d'activitats. A l'abril es va posar en marxa l'exposició fotogràfica de la biblioteca antiga, i es va presentar el llibre "Sallent desaparegut", de l'historiador sallentí Ferran Sánchez. Al maig vam tenir la visita de l'Empar Moliner, que va oferir una tertúlia literària a la Fàbrica Vella acompanyada amb un còctel de Sallent creat per l'ocasió. Pels més menuts, al mes de juny, es va fer una sessió de contes titulada "l'arbre de sucre". Aquella mateixa setmana també es va fer la presentació de la digitalització de la revista "l'Esparver".

La traca final va acabar amb el Lipdub, celebrat el dissabte 29 de setembre, coincidint amb el dia exacte de la inauguració l'any 1918, l'espectacle familiar Embrossa't, lligat a la poesia visual de Joan Brossa, i la tertúlia amb Antoni Bassas.

Durant aquests mesos també s'han gravat algunes vídeo recomanacions de llibres que podeu recuperar al canal de Youtube de l'Ajuntament. Totes les entitats i persones del municipi s'han implicat fortament amb la celebració, fins i tot una part de l'enramada d'aquest any es va dedicar al centenari de la Biblioteca.