L'Espai Roig debatrà els riscos per a la pau a Colòmbia amb una xerrada divendres

Amb la participació de Daniela González i Yezid Arteta Dávila

Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:33h
L'Espai Roig de Manresa acollirà el proper divendres a les 7 de la tarda una xerrada sobre el procés de pau a Colòmbia, una pau que es troba en risc per la violència contra els líders socials i sindicals.

Participarà en la xerrada Daniela González, coneguda activista d'Oaxaca i Coordinadora de l'Observatori dels drets humans dels pobles que oferirà una visió del seguiment que estan fent del procés de pau a Colòmbia.

També hi prendrà part Yezid Arteta Dávila, sociòleg i advocat colombià. A la Universitat es va destacar com a líder del moviment estudiantil. Al desembre de 1984 va decidir vincular-se a la guerrilla de les FARC, en les que va arribar a ocupar el grau de comandant d'un dels seus fronts. Al juliol de 1996 va ser capturat. Durant la seva estada a la presó es va involucrar en la lluita per la defensa dels Drets Humans de les persones privades de llibertat i va publicar el seu primer llibre de contes, Trocha de Banús i altres relats, la novel·la-reportatge La Tramacua, un segon llibre de relats, Cròniques de Convictes i Rebels, i la novel·la de la Bogeria i Altres Crims.

Quan surt de la presó manifesta la seva renúncia a l'ús de les armes i segella el seu compromís amb la recerca de la pau i la reconciliació entre els colombians i publica la seva obra Relats d'un convicte rebel (2007). Al febrer de 2007 surt de Colòmbia i s'instal·la a Catalunya, vinculant-se com a investigador a l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual forma part en l'actualitat.