L'hospital de Sant Andreu es quedarà sense monges en breu després de 174 anys

Les dues úniques germanes de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paul que hi queden seran traslladades a altres seus de l'institut catòlic

Façana i jardí de l'hospital de Sant Andreu
Façana i jardí de l'hospital de Sant Andreu | SAS
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:53h
"Falten vocacions i nosaltres ja som grans", argumenta a NacióManresa la superiora de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paul, sor Amparo, per explicar que després de 174 anys d'història lligada a l'hospital de Sant Andreu de Manresa, les últimes monges que hi queden seran destinades a altres seus que la congregació té en punts del litoral peninsular.

En els propers dies o setmanes la presència de monges a Sant Andreu serà història. Les dues germanes que encara hi resten seran traslladades a Barcelona i València. "És una decisió que tenim presa des de fa gairebé un any", comenta sor Amparo, "els últims mesos fem feines voluntàries a la residència, tot esperant que es faci efectiu el trasllat". Encara no s'ha concretat quan es farà el trasllat, "però no pot trigar massa", ha comentat la superiora.

La falta de vocacions "és un problema que té l'església a molts llocs", i a Sant Andreu ha arribat a deixar l'institut catòlic de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paul en només dues monges, "que a més a més, ja som grans" i que prefereixen ser en altres punts on hi hagi més germanes.

La Companyia de les Germanes de la Caritat és un institut catòric fundat el 1633 amb vots simples, una societat de vida apostòlica, dedicada a la caritat i l'assistència als necessitats. A Manresa va arribar el 1844 i es va dedicar a l'atenció dels malalts pobres. Durant aquests 174 anys s'han anat adaptant als canvis que ha viscut l'hospital de Sant Andreu, fins a dia d'avui, que amb només dues monges, han decidit donar per finalitzada la seva relació amb Manresa.