Una dotzena de biblioteques del Bages i Moianès participen a la Viquimarató

Viquimarató a la biblioteca de l'Ateneu les Bases
Viquimarató a la biblioteca de l'Ateneu les Bases | AjM
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:13h
La setmana passada va tenir lloc la Viquimarató de les biblioteques públiques del Bages, Berguedà i el Moianès, enguany celebrada a Puig-reig. Va comptar amb la participació de 16 biblioteques; Avinyó, Balsareny, Berga, Gironella, Manresa, Moià, Navarcles, Puig-Reig, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor.

La trobada tenia la finalitat de crear o ampliar articles sobre personatges femenins que hagin nascut o desenvolupat la seva activitat a les nostres comarques i, d'aquesta manera, aportar nous continguts a la Viquipèdia.

Des de fa temps, les biblioteques s'han  convertit en col·laboradores per nodrir de continguts la Viquipèdia; tant amb els seus propis mitjans o actuant com a suport per als viquipedistes que introdueixen continguts a l'enciclopèdia. Per aquest motiu, un gran nombre de biblioteques de Catalunya participen en aquest projecte, anomenat Bibliowikis.

El Viquiprojecte Vibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb les biblioteques que en formen part, tenen els objectius de facilitar l'accés al coneixement i d'apropar la Viquipèdia a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. Va començar l'any 2012 i actualment hi ha 145 biblioteques actives a la Viquipèdia i es gestiona conjuntament entre els bibliotecaris i els voluntaris d'Amical Wikimedia.

Pel que fa a les trobades, enguany se n'han convocat una trentena arreu del territori català.