Celler Grau i Grau duu a terme la seva verema més ambiciosa

El Celler Grau i Grau fa una verema totalment ecològica
El Celler Grau i Grau fa una verema totalment ecològica | CGiG
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:49h
El Celler Grau i Grau, situat al Pla de Bages, ha donat començament al seu temps de verema. Després de dur a terme la fase de controls de maduració (grau alcohòlic, control d'acidesa, etc) per poder recollir el raïm al punt òptim, aquest petit celler d'origen familiar, ha engegat la recol·lecció del raïm.

Segons expliquen des del celler, durant la recollida i els posteriors dies d'elaboració, "és important la constància, vigilar que tot funcioni correctament i que els processos siguin els adequats". "És l'única manera d'obtenir el millor producte", assenyalen. Des del Celler Grau i Grau, informen que les pluges de primavera han afectat de manera negativa ja que han augmentat el risc de malalties. "Aquest any la verema es presenta complicada- comenten- haurem d'estar alerta amb l'astringencia i les arestes que els vins puguin presentar. Per aquest motiu, la figura de l'enòleg serà molt important aquest any". D'altra banda, com a aspecte positiu, també les intenses pluges han propiciat la recuperació total de la planta després de tres anys d'haver sofert una sequera severa.

Producció 100% ecològica

Encara que ja porten temps conreant les seves vinyes tenint en compte el respecte a la terra, aquest any tota la producció és 100% ecològica (certificat) amb el que la cura i l'atenció al raïm i a les vinyes ha estat molt important.  

El celler vol que la producció ecològica de tots els seus vins els caracteritzi.  Gràcies a aquest tipus de cultiu, més lligat a cura del medi ambient i a la preservació del territori, produeixen una gamma de vins ecològics que ja compta amb 5 referències certificades, les quals augmentaran amb la producció d'aquest any.

Com cada any, durant el temps de verema han participat tots els treballadors del celler, un total de 6 persones. Tots han deixat la seva feina diària per participar a la recollida de raïm.  

Des de 1885

La història del Celler Grau i Grau es remunta a l'any 1885 quan van començar a conrear les vinyes i a dedicar-se al món vitícola, sent al 1966 quan Jaume Grau i Grau va construir lel primer i actual celler on es van omplir les primeres ampolles. A l'actualitat, gestiona l'empresa la cinquena generació.

La característica principal de Grau i Grau es basa en la dedicació personalitzada i tradicional a la vinya, la qual es tradueix en la màxima qualitat dels seus vins.  Sempre els ha definit el bon treball i la passió pel que fan. Grau i Grau és un celler familiar que amb dedicació, esforç i constància aconsegueix elaborar vins d'alta qualitat.