La delegada del Govern a la Catalunya Central visita Callús, en l'aniversari de l'1-O

S'ha reunit amb l'alcalde, Joan Badia, un dels agredits per la Guàrdia Civil durant el referèndum, i ha participat en els actes oficials

Acte institucional davant l'Ajuntament de Callús amb la presència d'Alba Camps
Acte institucional davant l'Ajuntament de Callús amb la presència d'Alba Camps | DGCC
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:49h
La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, ha visitat aquest dilluns Callús, un dels municipis que van patir les càrregues de la Guàrdia Civil durant el referèndum per la independència de l'1 d'octubre de 2017. Camps s'ha reunit amb l'alcalde, Joan Badia, a l'Ajuntament i posteriorment ha participat en l'acte públic que ha commemorat el primer aniversari d'aquella data. Cal recordar que surant la intervenció de la Guàrida Civil al col·legi de Callús, els agents van empènyer i fer caure a terra el batlle quan intentava dialogar amb ells.

El el seu parlament, Alba Camps ha recordar que ara fa un any "ens uníem, ens apoderàvem, ens renovàvem, com a persones i com a societat", però "enfront les ànsies de llibertat vam topar amb l'ús de la violència il·legítima de qui es creu amo i senyor. Enfront el dret a vot vam topar amb les porres, amb l'odi, amb la irracionalitat, amb el poder mal entès. I malgrat tot, vam votar, malgrat tot, vam guanyar".

Per tot plegat, la delegada ha instat els presents a bastir el futur des del "màxims fronts possibles, sense oblidar en cap moment que per culpa de la demofòbia manifesta d'uns, altres n'estan patint les greus conseqüències de la presó i l'exili". Posteriorment s'han desplaçat fins al col·legi on es va dur a terme el referèndum.