La PAHC entra 75 preguntes a l'Ajuntament sobre Serveis Socials i Habitatge

La plataforma demana, principalment, dades sobre desnonaments, subministres, estat de l'habitatge i exclusió dels tres últims anys

Membres de la PAHC, en una imatge d'arxiu, davant l'Ajuntament de Manresa
Membres de la PAHC, en una imatge d'arxiu, davant l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:17h
La PAHC Bages va entrar a finals de la setmana passada una bateria amb 75 preguntes a l'Ajuntament de Manresa que, segons recorden, "a l'empara de l'ordenança de participació, han de respondre en 30 dies".

Les preguntes estan segmentades en desnonaments, subministres, habitatge buit, habitatge mal conservat, ocupacions, habitatge social i diners públics i responsabilitat social de l'Ajuntament. Les dues primeres, desnonaments i subministres, i també ocupacions i habitatge social, se centren, principalment, en demanar dades dels tres últims anys: 2015, 2016 i 2017.

Però les preguntes també dediquen capítols a conèixer els diferents protocols que fa servir l'Ajuntament en casos d'emergència habitacional o falta de subministraments, entre d'altres. La PAHC també demana dades absolutes: número d'habitatges buits, en mal estat, multes imposades a entitats financeres que no posen els habitatges al mercat, o habitatges de protecció oficial.

Amb aquesta bateria de preguntes la PAHC Bages vol recollir dades generals de Manresa per actuar en conseqüència després que des de l'Ajuntament se'ls acusés de posar el focus només en casos concrets.

Preguntes entrades per la PAHC a l'Ajuntament de Manresa