Tres pobles bagencs ideen un projecte en xarxa per reivindicar els boscos de la Catalunya Central

Navàs, Fonollosa i Sant Mateu de Bages explicaran en què consisteix la seva iniciativa en una xerrada que tindrà lloc aquest divendres a la tarda

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:06h
Al llarg d'aquest 2018, els municipis de Sant Mateu del Bages, Navàs i Fonollosa han estat treballant en un projecte d'interpretació i de dinamització del territori a partir del seu paisatge agroforestal amb l'objectiu de crear una xarxa conjunta que treballi per a la divulgació del patrimoni natural i històric de les serres de Castelltallat i de Castelladral, així com també dels seus voltants. Un patrimoni, assenyalen, "lligat a la història del nostre país" que conté paisatges "molt dinàmics" que emmagatzemen "un gran potencial didàctic al voltant dels espais de la Catalunya Central".
 
En aquest sentit, projecte està treballant en una proposta interpretativa que promou el concepte de xarxa, ubicant espais en diferents punts dels municipis i enllaçant-los a partir de camins de rellevància com el GR-3, el GR-176, la ruta de les esglésies romàniques i rutes municipals.
 
Presentació pública del projecte
 
Amb la voluntat de donar a conèixer la iniciativa, els tres municipis oferiran, aquest divendres, 5 d'octubre, un acte obert al públic que tindrà lloc al casal de Castelltallat. Sota el títol Boscos de la Catalunya Central, la xerrada -que començarà a les sis de la tarda- aprofundirà sobre l'estat actual dels boscos (en la seva dimensió productiva i sociocultural) i debatrà sobre els reptes i oportunitats de la gestió forestal de la Catalunya Central.
 
Tot plegat es desenvoluparà en el marc d'una taula rodona en la qual hi prendran part Eduard Plana, investigador i responsable del grup de Política Forestal i Governança del Risc; Xavier Jovés, coordinador comarcal de la Federació de les ADF Bages Moianès, i Gumer Parcerisas, de l'Associació de propietaris forestals d'Argençola i membre actiu del Pla de Gestió Forestal del municipi.