Els Salesians celebren 50 anys d'estança a Castellnou amb actes culturals

TrioSatz ha portat a terme una interpretació historicista a Castellnou
TrioSatz ha portat a terme una interpretació historicista a Castellnou | AjCnB
Redacció
30 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:26h
Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Castellnou el 50è aniversari de la presència de la societat Salesiana, que van trobar a la vila bagenca el lloc idoni per posar a la pràctica l'esperit del seu fundador, Sant Joan Bosco, d'educar els infants en el lleure.

Els actes es van iniciar divendres amb un concert de música de cambra del s. XVIII a càrrec del TrioSatz, que amb una interpretació historicista de mestres del classicisme (Stamitz, W.F. Bach i Haydn) van omplir de bellesa l'església de Sant Andreu. Dissabte els actes estaven centrats amb la missa concelebrada per Pere Oliva, prevere i vicari de Pastoral del Bisbat de Vic, membres de la societat Salesiana com Jordi Lleixà i Joan Codina, i el titular Mn. Jean Pierre Havugimana entre d'altres. En la celebració es beneí la imatge de la Verge de les Neus, donada al poble de Castellnou per l'artesà manresà Pere Roca Fius.

Els actes van continuar amb l'actuació del grup Picapoll de l'Esbart manresà, que interpretaren el Ball de Picapoll i el Ball de Gitanes, la inauguració del monument commemoratiu del 50è aniversari al renovat Hostal de Castellnou i del carrer Domingo Vilaseca Tuà. Amb portes obertes a les instal·lacions de lleure de Dom Bosco i un dinar, finalitzaren uns actes commemoratius dels cinquanta anys de relació fructífera entre el poble de Castellnou i la Societat Salesiana.