Magnífica acollida a l'ampliació d'espais de la Fira de Sant Miquel de Santpedor

El concert de Strombers dissabte, els diferents espais d'art, música i gastronomia i la gran participació de les entitats a la fira han omplert tots els espais de fira

Espai de food trucks de la Fira de Sant Miquel
Espai de food trucks de la Fira de Sant Miquel | AjStp
Redacció
30 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:18h
La XXVIII edició de la Fira de Sant Miquel de Santpedor presentava moltes novetats. Per primer cop s'ha organitzat la fira potenciant diferents espais: l'infantil, al Passeig durant tot el diumenge; musicals-gastronòmics tot el cap de setmana repartits per tot el bari antic; i espais d'art en cinc punts diferents del poble. I aquesta opció ha estat molt ben acollida. Milers de persones han participat en un cap de setmana amb més activitats que mai gràcies a la col·laboració també de més d'una desena d'entitats del poble.

Agustí Comas, regidor de Cultura ha subratllat que "les entitat cada vegada més s'impliquen a l'organització d'actes per la Fira i això fa que els santpedorencs se la sentin més seva". Aquesta és una de les claus de l'èxit de la fira. Però un altre és, segons Comas, "que és una fira viva i cada any s'organitzen activitats diferents i es fa atractiva per al visitant". Així enguany han vingut molts visitants de fora el poble que han trobat com a novetats el concert del grup Strombers dissabte. També per primer cop l'espai de Food Trucks Vermusic amb un escenari amb actuacions musicals que ha omplert la plaça davant l'edifici de La Nau des de divendres i fins aquest diumenge.

Aquest ha estat un dels set espais musicals-gastronòmics que s'han gaudit en aquesta fira. Perquè una de les notes més destacades d'aquest edició és les moltes actuacions que s'han pogut escoltar en directe. La Taverna Popular a la placeta del Born ha ofert fins a 5 actuacions. El concurs de músics al carrer ha tornat a comptar amb mitja dotzena de grups que han posat música a diversos racons del barri antic. Enguany. Joan Blau, de Balaguer ha estat el guanyador del concurs i ha ofert una actuació especial al final de la programació que ha ofert en directe la ràdio municipal de Santpedor a la plaça Gran.

Precisament, l'ampli desplegament de Ràdio Santpedor ha estat una altra de les novetats d'aquesta edició. Pel matí amb un espai més informatiu amb entrevistes a firaires que porten anys venint a vendre els seus productes a la Fira de Sant Miquel. També s'han fet connexions en directe per poder saber el què passava a la Fira com la jornada castellera o bé l'espai infantil, entre altres.

L'art també té ha tingut un pes important amb més exposicions que mai per la Fira. Enguany a l'exposició Vi_suals a l'auditori del Convent, l'espai d'art de la Boite Lennon al carrer dels Arcs i l'exposició de ceràmica i de pintura que organitza l'entitat Ressò a la Capella de Sant Andreu s'hi ha sumat la mostra de talla i l'exposició Scketchcrawl a la Nau i l'exposició de Cartellisme de la Coral Escriny en el marc de la seva celebració dels 50 anys.

Les entitats organitzen més d'una dotzena d'activitats

Les entitats tenen un gran protagonisme per la Fira. Dissabte ja es va fer el XVIII Campionat de Petanca amb persones discapacitades que organitza GIDBA, el Club Escacs va celebrar el III Escac i Tast, el SAC ha col·laborat tot el cap de setmana en diferents activitats artístiques i en el muntatge d'exposicions. Dissabte es va celebrar a trobada de Colles Geganteres amb set colles participants entre les quals destacava la colla local i els gegants de les escoles La Serreta i Riu d'Or i els tabalers de les escoles participants. El Correfoc amb els Bous de Foc van posar els trons i el fum i la llum al barri antic. Diumenge l'activitat ha començat ben d'hora amb la ja tradicional caminada pels corriols de l'entorn natural de Santpedor organitzada pel Club Esportiu Hivernal del Bages. Les puntaires, els castellers. La Llar d'Avis Ca l'Arola, els bastoners, i una mostra de balls country han arrodonit l'activitat proposada des de les entitats.
Arxivat a