La Manresa més compromesa es cruspeix l'entrepà solidari quilomètric

Les 5.000 racions que formaven l'entrepà ajudaran a finançar la futura unitat infantojuvenil psiquiàtrica d'Althaia

L'entrepà solidari que va ocupar el passeig Pere III i el carrer Guimerà
L'entrepà solidari que va ocupar el passeig Pere III i el carrer Guimerà | Sílvia Rius
30 de setembre del 2018
Actualitzat el 01 d'octubre a les 10:00h
El Passeig de Manresa ha estat l'escenari de l'entrepà solidari quilomètric, una iniciativa solidària amb la qual s'han recollit fons per ajudar al projecte de construcció d'una unitat infanto juvenil psiquiàtrica a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. La iniciativa s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats i la coordinació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i l'entitat Manresa + Comerç.

L'entrepà quilomètric, format per unes 5000 racions individuals, s'estenia des de la Bonavista fins al carrer Guimerà.

Valentí Junyent, alcalde de Manresa, valorava positivament la coincidència d'una iniciativa solidària com aquesta amb la  Shopping  night  però lamentava que s'hagués de recórrer a la societat civil per a poder finançar projectes per a cobrir les necessitats de la ciutat i de la Catalunya Central per la manca de recursos públics.
 

Parlament de l'alcalde Valentí Junyent. Foto: Sílvia Rius


Ada Parellada, una padrina de luxe

Una de les cares més conegudes que ha volgut donar suport a l'entrepà solidari ha estat la reconeguda restauradora i propietària del restaurant Semproniana, Ada Parellada, qui ha assegurat que no va dubtar ni un segon en acceptar la invitació: "La idea d'un entrepà quilomètric em va semblar d'allò més curiosa, ho volia veure. Amb un embotit com el que s'ha utilitzat i amb una causa tan important darrere... No ho vaig dubtar en cap moment, si no m'haguessin avisat, m'hauria enfadat!" comentava la restauradora de Granollers i afegia entre somriures que "Ha estat un honor venir. M'encanta Manresa, sempre que em truquen vinc!".

La unitat infanto juvenil psiquiàtrica: un projecte ambiciós

Tots els fons recaptats gràcies a l'entrepà solidari aniran destinats a la creació d'una nova unitat d'hospitalització psiquiàtrica infanto juvenil. Aquesta comptarà amb 12 llits i estarà dissenyada  per aquells nois i noies que requereixen hospitalització i que fins ara havien de ser derivats a altres hospitals més llunyans.
 

Els organitzadors de l'entrepà solidari. Foto: Sílvia Rius


Antònia  Raich  (Responsable de la unitat de representació i mecenatge d'Althaia) explicava a Nació Manresa que el projecte va molt més enllà de la unitat psiquiàtrica infanto juvenil però que la manca de recursos econòmics és el gran escull a superar: "Tenim moltes necessitats i molt diverses. En funció dels recursos que aconseguim anirem fent, però el nostre objectiu principal és construir la unitat de psiquiatria infanto-juvenil".

Àurea  Autet, cap de la divisió de salut mental d'Althaia, reconeixia que el seu objectiu principal era crear una unitat de psiquiatria infantil pionera però que esperaven poder renovar altres espais del centre: "Estem recollint fons per a millorar no només l'àrea de psiquiatria infantil sinó també per a desenvolupar tota l'àrea de pediatria. Fa molts anys que necessita una renovació, és un procés que serà lent perquè dependrem dels ingressos que es vagin aconseguint. Tenim una llista de projectes molt gran, però esperem poder renovar els altres espais pediàtrics de l'hospital i crear un espai més agradable per a tots els nens usuaris del servei pediàtric d'Althaia".

Aquesta ha estat la primera activitat que s'ha organitzat amb l'objectiu de recaptar fons pel programa d'atenció infanto-juvenil d'Althaia però no l'última, el pròxim 21 d'octubre, amb motiu dels actes de celebració del 50è aniversari d'Arfe Arderiu Consultors s'organitzarà una caminada popular pels voltants del Parc de l’Agulla, els beneficis dels quals es destinaran al projecte de la Fundació Althaia.