L'entrepà solidari tindrà 4 tones i mitja de pa i 250 quilos d'embotits

El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i Manresa + Comerç oferiran 5.000 racions d'un entrepà de llonganissa curada d'un quilòmetre

Pa i llangonissa
Pa i llangonissa | Grup Llobet
Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:49h
Manresa viurà una gran activitat de mobilització ciutadana aquest proper dissabte. Un entrepà solidari d'un quilòmetre de llargada travessarà el Passeig de Pere III, la principal artèria de la capital del Bages. El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i l'entitat Manresa+Comerç oferiran 5.000 racions d'un entrepà de llonganissa curada per ajudar a fer realitat les millores plantejades en l'atenció infantil i juvenil de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Un centenar de persones voluntàries i un grup d'empreses col·laboradores faran possible una acció transversal que té al darrere algunes dades curioses: divendres a la nit es couran 4.500 quilos de pa i dissabte al matí a l'Escola Joviat s'utilitzaran 250 quilos de llonganissa curada per acabar de preparar l'àpat. Els bars i restaurants del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i els comerços de Manresa+Comerç posen a disposició del públic els tiquets per a l'entrepà solidari a un preu de cinc euros, que també inclourà una beguda. L'activitat començarà a les 6 de la tarda i acabarà a les 11 de la nit.

Cares conegudes

L'entrepà solidari compta també amb el suport de professionals de la cuina catalana de reconegut prestigi. La restauradora i propietària del restaurant Semproniana, Ada Parellada, serà dissabte a la tarda a Manresa. En paral·lel, iniciativa també comptarà amb el suport del cuiner i presentador de televisió Marc Ribas.

Millorar l'atenció

Els diners recaptats durant tota la tarda es destinaran a la nova campanya de mecenatge de la Fundació Althaia que preveu recaptar fons per ajudar a crear una nova unitat d'hospitalització psiquiàtrica infanto-juvenil i millorar l'atenció pediàtrica a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Jornada amb múltiples al·licients

Dissabte a la tarda es programarà una àmplia oferta d'activitats lúdiques al centre de Manresa coincidint amb l'entrepà solidari. El primer tram del Passeig Pere III proposarà una caminada popular, hi haurà música i animació i una mostra d'imatgeria popular del territori. Finalment, a la nit el comerç del centre de la capital del Bages sortirà al carrer en el marc d'una nova edició de la festa Shopping Night.